Luk

Gør som Christina: Lav en lyserød fest til fordel for brystkræftsagen

Tilmeldingen til Lyserød Lørdag er i gang og en af dem, der har meldt sig som frivillig er Christina, der sidste år samlede mere end 28.000 kr. til brystkræftsagen. Læs hendes historie og bliv inspireret.

10. maj 2023
Nicolai Svarer Schwensen

Hvis man er typen, der godt kan lide at planlægge i god tid, havde man nok fået noget galt i halsen, da Christina Gredsted besluttede sig for at arrangere en fest på Lyserød Lørdag 2022. Men trods det korte varsel blev festen et stort hit. Christina er nemlig ikke én, der lader sig slå ud af noget.

- Jeg kan godt lide at gøre noget for andre mennesker, og da jeg pludselig fik idéen, var det bare med at komme i gang. Det skulle være et formiddagsarrangement, så man stadig kunne nå at bruge weekenden med familien. Scandic i Kastrup var med på idéen med det samme, så vi kunne holde det hos dem. Og så var det jo med at finde på, hvad der skulle ske, fortæller Christina.

Så gik den vilde sponsorjagt, og det var overhovedet ikke svært at finde nogen, der ville sponsorere noget til arrangementet. Snarere tværtimod.

- Folk var simpelthen så søde og hjælpsomme. Scandic gav ud over lokaler også kaffe og en lyserød drink. Vi fik cupcakes gratis fra Johns Kagehus i Kastrup. Og så havde vi lotteri, hvor lokale virksomheder havde doneret mere end 100 vildt flotte gevinster. Det var blomsterbutikker, sportsforretninger, banker og alt muligt andet. Der var også én af mine venner, der kan trylle, som kom og underholdt, fortsætter hun.

Veninde fortalte om kræftforløb
Kræftsagen spillede naturligvis også en rolle, for selvom det var en festdag, syntes Christina, at alle skulle mindes om, hvorfor der var fest. 

- Jeg har haft kræft tæt inde på livet flere gange. Jeg har selv haft livmoderhalskræft, min storebror har fået konstateret knoglemarvskræft, og jeg har flere veninder, der har eller har haft brystkræft. Så jeg synes, det er vigtigt at fortælle, at det kan ramme os alle. Derfor fik jeg min ene veninde til at komme og fortælle om sit meget svære brystkræftforløb. Det var både rørende og inspirerende.

Vil samle 50.000 ind
Alvor og fest er også temaet for i år. Eneste forskel er, at Christina planlægger i lidt bedre tid i år. Og så har festen fået vokseværk og endnu større ambitioner.

- I år satser jeg på at slå sidste år. I stedet for 60 deltagere, skal vi op på 100. Målet er at indsamle mere end 50.000 kr. i år. Der kommer også til at være mere underholdning. Der skal være romaskiner, så man kan ro penge ind til sagen fra lokale virksomheder. Der kommer nok også til at være gamle Morris Minier, man kan få en tur i. Og så skal der være musik i år, slutter Christina.

Gode råd til dig, der vil arrangere Lyserød Lørdag
Hvis du overvejer selv at blive frivillig og holde et arrangement på Lyserød Lørdag, er der her fire gode, inspirerende råd fra Christina.

  1. Man skal have lyst til at give noget til andre.
  2. Det behøver ikke være et stort arrangement. Det kan f.eks. bare være en skattejagt.
  3. Det skal ikke tage for lang tid. 2-3 timer er helt fint, for så er der flere, der kan komme.
  4. Det må godt være sjovt, selvom sagen er alvorlig.

 

Tilmeld din aktivitet til Lyserød Lørdag
Kunne du også tænke dig at blive frivillig som Christina, og samle ind til brystkræftsagen med din egen lyserøde aktivitet? Tilmeld dig HER eller på frivillig.dk i din Lyserød Lørdag by-gruppe.

I by-gruppen finder du også vejledning og mange andre hjælpematerialer, så du nemt kan komme i gang med din Lyserød Lørdag. Hvervematerialer til at engagere det lokale erhvervsliv kan også bestilles her.

FAKTA Hvad er lyserød Lørdag?
Lyserød Lørdag er en festdag, hvor hele Danmark bliver lyserød. Frivillige ildsjæle, foreninger og erhvervslivet samler ind til brystkræftsagen gennem et utal af lyserøde aktiviteter.

Lyserød Lørdag afholdes altid lørdag i uge 40 – i år den 7. oktober.

Kun fantasien sætter grænser for hvilke aktiviteter man kan igangsætte for at samle ind til brystkræftsagen

Læs mere om Lyserød Lørdag