Luk

Højdepunkter fra Repræsentantskabsmødet

450 engagerede deltagere, en kræftpolitisk dagsorden og en stor portion drivkraft. Det var opskriften på årets Repræsentantskabsmøde i Kolding.

30. maj 2018
Forening og Frivillige | Fotos: Tomas Bertelsen

Lørdag morgen d. 26. maj trådte landets delegerede ind på Comwell i Kolding, hvor årets Repræsentantskabsmøde fandt sted.

Ankomst til Repræsentantskabsmødet

Lysceremoni tændte håb

Der var mange interessante punkter på dagsordenen. Noget, de fleste nok ikke glemmer lige foreløbigt, var den smukke og rørende lysceremoni under dagens første tema ”Pårørende”.

Lysceremoni i salen

Markedspladsen

Stemningen var god, og humøret var højt på markedspladsen, hvor der blev budt på alt fra en god snak om Røgfri Fremtid og nye HPV-materialer til selfies, quizzer og ingefærshots.

HPV-stand på markedspladsen

”Ingen skal stå alene med kræft ”-stand på markedspladsen

Kræftens Bekæmpelses historie

I anledning af Kræftens Bekæmpelses 90 års fødselsdag præsenterede forhenværende chef for det frivillige arbejde i Kræftens Bekæmpelse, Bjarne Heide Jørgensen, sin nye bog om Kræftens Bekæmpelses historie.

Både i salen og på markedspladsen stillede Bjarne skarpt på milepæle i Kræftens Bekæmpelses historie. Det var et højdepunkt for mange af de fremmødte, og flere bed særligt mærke i Bjarnes ord: ”Nu har jeg skrevet historien her. Men det er altså jer, der bestemmer, hvad der står i den næste”.

Læs mere om bogen her.

Kræftens Bekæmpelses historie på markedspladsen v. Bjarne Heide Jørgensen

Gruppedrøftelser

Deltagerne havde på forhånd valgt sig ind på en af de fem interessante gruppedrøftelser om henholdsvis HPV-vaccinen, Røgfri Fremtid, Flere gør mere, pårørendestøtte samt ”Hvad er kræft? ”. Drøftelserne gav både ny viden og nye perspektiver, til stor tilfredsstillelse hos mange af deltagerne.

Gruppedrøftelse

Kræftens Bekæmpelse fik ny formand

Vi tog afsked med forhenværende formand Dorthe Crüger og gav en hjertevarm velkomst til Kræftens Bekæmpelses nye formand, Helen Bernt Andersen. Du kan læse mere om Helen her.

Leif Pedersen (t.v.), Dorthe Crüger (m.f.) og Stephanie Lose (t.h.t)

Helen Bernt Andersen (t.v.) og Lena Theilgaard (t.h.)

Leif gav stafetten videre

Sidst men ikke mindst gav forhenværende direktør, Leif Vestergaard Pedersen, stafetten videre til Jesper Fisker, og der blev sagt et sørgmodigt farvel, men glædeligt på gensyn: 

Nu tror I, at jeg afleverer nøglen til Kræftens Bekæmpelse. Men det gør jeg ikke. Der findes ingen nøgle til Kræftens Bekæmpelse. De vigtige dele af nøglen ligger nemlig i jeres hjerter. Jeg kan ikke noget, for jeg har ingen nøgle uden jer. Andre dele af nøglen ligger hos tusindvis af frivillige over hele landet. Hos stafetterne, hos indsamlere, hos frivillige i IGEN-butikkerne og frivillige, der arbejder alle mulige andre steder for Kræftens Bekæmpelse. Der er stumper af nøglen hos kræftforskere, kræftlæger og sundhedspersonale, der arbejder på kræftområdet. Fordi alle sammen er en del af Kræftens Bekæmpelse. Og hos de dygtige og vildt engagerede ansatte, som vi har i Kræftens Bekæmpelse. En stor del af nøglen ligger også hos danskernes tillid, respekt og opbakning. Derfor er det sådan, at ingen nogensinde får nøglen til Kræftens Bekæmpelse helt alene. Vi har nøglen sammen. ”

Leif Vestergaard Pedersen (t.v.) og Jesper Fisker (t.h.)

Valg til hovedbestyrelsen

Hovedbestyrelsen fik i alt seks nye medlemmer, og fem medlemmer blev genvalgt.

De nyvalgte medlemmer er Helen Bernt Andersen, som også blev valgt som formand af hovedbestyrelsen, Erik Kjær Hansen, Marianne Karstensen, Philip Ole Cornelius Schjerbeck, Mads Nordahl Svendsen og Susanne Ulk. De fem medlemmer, som blev genvalgt er Orla Kastrup Kristensen, Hanne Ringgaard Møller, Jens Overgaard, Helle Pappot og Ida Pedersen.

Bliv klogere på de nye hovedbestyrelsesmedlemmer her.

Kandidater til hovedbestyrelsesvalget

Tak fordi I alle sammen var med til at gøre det til en fantastisk weekend!