Luk

Husk De 7 tegn quizudflugten til dit næste arrangement

Har du eller din lokalforening lyst til at arbejde med De 7 tegn på en ny, aktiv og involverende måde? Så kan I nu sætte fokus på symptomer på kræft med De 7 tegn quizudflugt og De 7 tegn spil.

14. november 2018
Forening og Frivillige

De 7 tegn quizudflugten og spillene har været med dette års Stafet For Livet arrangementer over hele landet. 72 af årets 74 stafetter har haft de nye De 7 tegn aktiviteter med ude på stafetten, og de er blevet taget rigtig godt imod – både af stafetfrivillige og stafetdeltagere. F.eks. har knap halvdelen af stafetdeltagerne landet over deltaget i De 7 tegn quizudflugten og tre fjerdedele af dem synes godt om quizzen. Ulla Erichsen som er oplysningsfrivillig på Stafet For Livet Frederiksberg fortæller om deres brug af De 7 tegn aktiviteterne

”Det er godt, at kunne arbejde med oplysning via fælles leg. Nogen husker jo også bedre, når de får sat billeder på tegnene – og jo mere konkurrence, jo bedre. Twister-spillet blev især brugt af de lidt yngre stafetdeltagere og satte godt gang i snakken”, og Ulla fortsætter: ”Det er vigtigt, at aktiviteterne er synlige. For at sætte fokus på stafettens oplysningsdel gjorde vi det, at vi gik rundt til holdteltene, delte quizark ud og opfordrede holdene til både at tage på quizudflugt og komme på besøg i oplysningsteltet for at se nærmere på de forskellige kampagner”.

Genbrug er go’ brug

97 % af stafetfrivillige angiver, at de vil bruge De 7 tegn aktiviteterne igen til næste år. Indtil næste års stafetter løber af stablen er der god mulighed for, at materialerne også kan bruges til andre lokale arrangementer. Ulla Erichsen har allerede gjort sig tanker om hvor aktiviteterne også kan bruges: 

”F.eks. kan man tage på quizudflugt eller spille De 7 tegn Twister i det lokale sundhedscenter. Lokale sundhedsdage og byfester kunne også være en god arena til at arbejde med oplysning gennem spil og leg”.

Så sidder du i en lokalforening, og har lyst til at arbejde med De 7 tegn på en ny måde, så forhør dig hos din lokale stafet – måske er der allerede en materialepakke I kan bruge. Ellers kan alle materialerne bestilles her på frivillig.dk i De 7 tegn gruppen.

Ved spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte Julie Hedegaard Mortensen på jum@cancer.dk eller tlf. 35 25 76 86.

Rigtig god fornøjelse!