Luk

’Jeg følte mig forstået på en helt ny måde’

Da Katrine trak i den gule Fighter t-shirt ved Stafet For Livet sidste år blev følelsen af skam over sit kræftforløb vendt til stolthed og sejr. Nu glæder hun sig til at give samme oplevelse videre til nye Fightere, når årets sæson går i gang

6. maj 2024
Sofie Møller, Patientstøtte og Frivillig Indsats

Katrine Sørensen er Fightertovholder for stafetten i Stenvad Mosebrug på Djursland, der afholdes den 14. september 2024. Privatfoto.

Det vækker store følelser hos Katrine Sørensen, når hun tænker tilbage på sin deltagelse ved sidste års Stafet For Livet i Stenvad Mosebrug på Djursland. Hun husker tydeligt nervøsiteten for, hvordan hun ville reagere, da hun skulle iføre sig den gule Fighter t-shirt for første gang. En masse følelser fór igennem hende. For selvom det var ti måneder siden, hun havde fået sin sidste strålebehandling for brystkræft, sad en følelse af skam over at trække på venner og familie gennem forløbet fast i hende. Men da hun sammen med flokken af Fightere gik Fighterrunden skete der noget, hun ikke havde regnet med.

- De øvrige deltagere gav den største klapsalve. Jeg følte mig pludselig set og forstået på en helt ny måde i min kamp mod kræften. Da de begyndte at klappe, begyndte jeg bare at græde. Det var meget rørende, fortæller Katrine med bevæget stemme.

Fra at bære rundt på den tunge følelse af skam, rankede Katrine nu ryggen, og en form for stolthed og sejr tog over.

- Det gik op for mig, at jeg havde brug for den anerkendelse, der lå i applausen. Og så havde jeg brug for at dele det med andre ligeværdige, siger hun. 

Fighterne går den første runde på banen iført gule bluser for at give håb til alle, der er berørt af kræft. Foto: Tomas Bertelsen

Klar til rollen som Fightertovholder

Efter den stærke oplevelse opstod en drivkraft i Katrine, der meldte sig som frivillig ved Stafet For Livet i Stenvad Mosebrug. Til årets stafet har hun nu rollen som Fightertovholder og er i fuld gang med at forberede Fightertalen.

- Jeg har fået en masse gennem mit eget forløb, og nu vil jeg gerne give noget tilbage, siger Katrine, der også har startet en underafdeling af Brystkræftforeningen på Djursland, hvor hun er med til at facilitere et netværk for brystkræftramte.

- Det betyder meget for mig at være en del af et fællesskab og ikke mindst kunne gøre noget for andre. Det har blandt andet gjort, at min kræftsygdom fylder mindre i derhjemme, for nu har jeg nogle, der er i samme situation at dele stort og småt med. Både som frivillig i Stafet For Livet og i Brystkræftforeningen er der et rum, hvor kræften har lov at fylde samtidig med, at vi kan tale om alt muligt andet. Det er som om, at noget er faldet på plads, siger Katrine.

Vil du, som Katrine, være en del af det stærke fællesskab ved Stafet For Livet enten som frivillig eller deltager, kan du læse meget mere om, hvordan du tilmelder dig her: https://www.stafetforlivet.dk/  

2

Kommentarer

Rie Merrild Dieckmann

Rie Merrild Dieckmann Den sejeste Katrine, jeg kender. Held og lykke med Stafet for Livet

6. maj 2024 11:44

Niels Pedersen SÅDAN - godt gået. Vi er selv med i Stafet her i Billund for 11. år....

7. maj 2024 09:30