Luk

Jesper Fisker er imponeret over Stafet For Livet

Direktøren i Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker, var imponeret over det frivillige engagement på stafetterne, som løb af stablen hele 12 steder i weekenden. Han startede dagen med at åbne Stafet For Livet på Frederiksberg, og senere drog han mod Næstved, hvor mere end 3000 deltagere var med til at skabe håb for fighterne. For den nye direktør var det første gang, han oplevede stafetterne.

30. august 2018
Forening og Frivillige

Da Jesper Fisker ankommer til Næstved, bliver han vist rundt af Henrik Michaelsen, som er frivillig formand for stafetten i Næstved. De går ud og ind mellem holdenes telte, som bugner af kreative tiltag, og giver opmuntrende ord med på vejen til de mange fightere, pårørende og støtter som har tilmeldt sig til stafetten.

Sammen kan vi mere

Midt på pladsen søger Jesper Fisker og Henrik Michaelsen ind i oplevelsesteltet, hvor der er oplysning om alt fra rygestop og patientstøtteaktiviteter til alkoholkampagner og lokalforeningens aktiviteter i området. Her fortæller Jesper Fisker om de indtryk, som han har fået efter sine første besøg på stafetterne.

”Jeg synes, at det er dejligt at se, hvordan stafetterne har taget hul på at sætte fokus på de områder, som er på dagsordenen i Kræften Bekæmpelse. Hvis vi tager et område som Røgfri Fremtid, så har vi fokus på det nationalt i forhold til politikerne i Folketinget, vi har fokus på det regionalt i forhold til sygehusene, og vi har fokus på det lokalt i forhold til skoler og arbejdspladser. Det giver en meget større styrke, hvis vi gør det hele vejen rundt, og det kan stafetterne være med til,” siger Jesper Fisker.

Det budskab bakker Henrik op om. Som mangeårig formand for Stafet for Livet i Næstved har han set, hvor meget potentiale, der er i at stå sammen om en fælles sag på tværs af de forskellige dele af organisationen.

”Jeg ser Kræftens Bekæmpelse som én stor enhed. Vi kan ikke undvære hinanden. De 50.000 kroner som lokalforeningen har fået fra stafetten sidste år, har de brugt til at støtte kræftramte familier i området. Da jeg sagde det sidste år fra talerstolen, knækkede min stemme, for den ramte så præcist. Det er jo det, som er formålet med det hele. Det er så vigtigt, at vi får mere gang i det samarbejde på tværs,” siger Henrik.

Stafetterne når bredt ud

Jesper Fisker peger også på en anden vigtig pointe ved stafetterne, som han har fået øje på, når han har gået rundt og talt med de mange fightere og deltagere på pladsen.

”Stafetterne taler ind i en anden målgruppe end dem vi normalt taler ind i som Kræftens Bekæmpelse. Når man går rundt her, kan man se, at der er mange børn, unge og familier. Der er også virksomheder, som stiller op med flere hold af medarbejdere. Med stafetterne har vi så meget at byde på,” siger Jesper Fisker.

Tidligere på dagen kunne Jespers Fiskers børn berette, at de havde været med på en stafet for nogle år siden. Henrik Michaelsens børn er også med på stafetten i Næstved hvert år.

”Mine egne børn elsker at komme på stafetterne. Hver år har de to ting, de gerne vil. De vil på Langelandsfestival og på Stafet for Livet. Der var et år, hvor vi inviterede dem til Disneyland i Paris. Det, syntes de, var fedt, men de ville gerne lige vide, om det betød, at de ikke kom med på stafetten, for så ville de hellere undvære Disneyland. Det er så vigtigt for dem at være her i det her døgn, siger Henrik Michaelsen.

"Når man er med til en stafet, så er man en del af noget støtte. 4 millioner mennesker er med i en stafet rundt omkring i verden. Der er stafetter i 29 lande. Det er en bevægelse, som er i hele verden”, siger Jesper.