Luk

Klædt på i sagen om foreningen "Familier med kræftramte børn"

I den seneste tid har flere medier omtalt foreningen ”Familier med kræftramte børn” og deres manglende åbenhed i forhold til deres regnskab. Her kan du finde hoved og hale i sagen, hvis du møder spørgsmål om foreningen. 

29. januar 2019
KEN H. ANDERSEN, FUNDRAISING OG MEDLEMMER

Flere medier har dækket sagen om foreningen "Familier med kræftramte børn" de seneste dage. Her er det TV MIDTVEST, der skriver om sagen.

Foreningen "Familier med kræftramte børn” er blevet politianmeldt fordi de ikke har indleveret deres regnskab for 2017 inden fristen 18. januar 2019 på trods af, at de havde fået udskudt fristen fra i sommer.

Foreningen blev i 2017 ekskluderet fra brancheforeningen ISOBRO. Det skete blandt andet på baggrund af, at der ikke var gennemskueligt, hvad de indsamlede penge blev brugt på. Foreningen er som konsekvens heraf blevet undersøgt af bagmandspolitiet for deres brug af indsamlede midler.

Flere uheldige sager
I Kræftens Bekæmpelse vi
 flere gange oplevet, at medarbejdere fra ”Familier med kræftramte børn” kontakter vores støtter og udgiver sig for eller antyder, at de arbejder for Kræftens Bekæmpelse. Vi er naturligvis meget frustrerede over denne fremgangsmåde, der giver fundraising et dårligt ry og står i skarp kontrast til de regler og værdier vores fundraisingmedarbejdere efterlever. 

Disse patientforeninger arbejder vi med
Kræftens Bekæmpelse har tidligere samarbejdet med foreningen "Familier med Kræftramte børn", men det ophørte år tilbage netop på grund af manglende gennemsigtighed i deres regnskab.

På Kræftens Bekæmpelses hjemmeside, kan du finde en liste over de patientforeninger, vi samarbejder med.

Hvis du møder spørgsmål
Oplever du sager, som involverer ”Familier med kræftramte børn”, opfordrer vi til, at du kontakter brancheforeningen ISOBRO.

Vil du vide mere om vores regler og værdier, når vi fundraiser via telemarketing, er du velkommen til at kontakte Chef for medlemsservice, tele- og fieldmarketing, Ole Saatterup på olesa@cancer.dk