Luk

Kræftens Bekæmpelse er med i Tour de France

Du kan som frivillig blive en del af aktiviteterne op til og under Tour de France Grand Départ i Danmark. Vær med i aktiviteter under temaet ’TRÆD TIL’.

20. april 2022
KATINKA AGGER, PATIENTSTØTTE & FRIVILLIG INDSATS

Kræftens Bekæmpelse og Grand Départ har indgået et samarbejde, som betyder, at Kræftens Bekæmpelse har fået lov til at være en del af cykelfesten, når Tour de France kommer til Danmark fra den 1.-3. juli – også kaldet Grand Départ.

Tour de France Grand Départ begynder med en 13 kilometer enkeltstart i København, fulgt op af en etape på 202 kilometer fra Roskilde til Nyborg og afsluttende med en 192 kilometer lang rute fra Vejle til Sønderborg. Tour de France er verdens tredje største tv-transmitterede sportsbegivenhed – kun overgået af OL og VM i fodbold.  

En hyldest til 'hjælperytterne'
Formålet med Kræftens Bekæmpelses deltagelse i Tour de France Grand Départ er først og fremmest at anerkende alle, der støtter kampen mod kræft. Dernæst i et vist omfang også at samle ind til kræftsagen.

Kræftens Bekæmpelse har derfor valgt at deltage under overskriften TRÆD TIL. Og her menes ikke at træde til for selv at komme først i mål, men at træde til for at hjælpe andre med at komme i mål. Ligesom i cykelsporten er det vigtigt for den person, der bliver ramt af kræft, at have et stærkt hold af støtter bag sig for at komme ud på toppen. 

Forudsætningen for Kræftens Bekæmpelses vision om et liv uden kræft er, at vi træder til og hjælper. Det gør vi i form af forskning, forebyggelseskampagner, information, politisk påvirkning, fundraising, patientstøtte – og ikke mindst frivillige indsatser. På den måde er vi alle hjælperyttere for dem, vi støtter.

Det skal der ske – blandt andet
Allerede nu er der mange aktiviteter i støbeskeen, og vi håber på, at endnu flere vil komme til – særligt med støtte fra entusiastiske frivillige landet rundt.

Kræftens Bekæmpelse er bl.a. så heldige at have fået to pladser i den karavane, som kører gennem etaperne forud for cykelfeltet, samt en plads i Fan Parken på Kongens Nytorv i København.

Derudover håber vi på at kunne aktivere så mange frivillige som muligt landet rundt til at lave frivillig-aktiviteter og skabe synlighed omkring Kræftens Bekæmpelse langs etaperne og i start- og målbyerne.

Cykelløb

Vi håber frivillige vil træde til
Alle frivillige inviteres til at deltage og koble TRÆD TIL-temaet på kommende og selvvalgte aktiviteter både før og under Tour de France Grand Départ og langs etaperne. Vi har brug for netop din hjælp til at tænke kreativt omkring, hvordan vi sammen kan synliggøre Kræftens Bekæmpelse før og under Tour de France Grand Départ i Danmark.

Så har du mod på f.eks. at sørge for, at Kræftens Bekæmpelses logo bliver tegnet på en mark langs ruten, eller arrangere et spinning-event under temaet TRÆD TIL, hvor overskuddet går til Kræftens Bekæmpelse, så er du meget velkommen til at træde til og være en del af cykelfesten. Kun fantasien sætter grænser. Og hvem ved, måske kan aktiviteterne leve længere end under Tour de France Grand Départ?

Vi er i gang med at få produceret TRÆD TIL cykeltrøjer (til online køb) samt materiale til frivillige, som kan bruges til at opnå synlighed omkring Kræftens Bekæmpelse langs etaperne eller synlighed omkring jeres aktiviteter.

Har du andre gode ideer til frivillig-aktiviteter, eller vil du høre mere, er du velkommen til at skrive til TRÆD TIL på: traedtil@cancer.dk

Du kan også blive inspireret ved at se nærmere på Grand Départs hjemmeside og eventoversigt på www.letourcph.dk/events eller på hjemmesiderne for start- og målbyerne (København, Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg samt Kultur i Syd).

Der vil komme mere information ud her på frivillig.dk, efterhånden som der planlægges konkrete aktiviteter for frivillige.