Luk

Kræftens Bekæmpelse forsøger at flytte Landsindsamlingen

Smittespredningen med coronavirus udvikler sig for øjeblikket hastigt, og det får Kræftens Bekæmpelse til at forsøge at flytte sin årlige landsindsamling.

10. marts 2020
FORENING & FRIVILLIGE

Vi arbejder på at flytte Landsindsamlingen. Foto: Nille Gry Klinge.

Heldigvis er det ikke hverdag, at Danmark bliver ramt af en epidemi med et farligt virus. Det er også en ny situation for Kræftens Bekæmpelse. Derfor følger vi nøje myndighedernes anvisning for at undgå smittespredningen af coronavirus. En lang række møder og events i Kræftens Bekæmpelses regi er aflyst i marts måned.

Endnu er der ikke forbud eller opfordring fra myndighederne til at aflyse den årlige landsindsamling, men ifølge Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, er det tvivlsomt, at indsamlingen kan afholdes som planlagt søndag den 29. marts.

- Som tingene har udviklet sig med det meget smitsomme coronavirus, er det ikke sandsynligt, at vi kan holde en så stor og landsdækkende indsamling på den planlagte dag. Derfor er vi nu i fuld gang med at forsøge at finde en ny dag i forsommeren til indsamlingen, siger Jesper Fisker.

Landsindsamlingen betyder rigtig meget for os
En sådan beslutning kan Kræftens Bekæmpelse dog ikke træffe alene. Der skal tilladelse til at indsamle på en anden dag. Endvidere sidder andre indsamlende organisationer med lignende udfordringer. Derfor mødes disse på fredag, hvor man vil forsøge at finde en ny dato for Landsindsamlingen.

- Vi er blevet kontaktet af rigtig mange af vores indsamlere, som forståeligt nok meget gerne vil høre, hvad der skal ske med Landsindsamlingen. Vi valgte i første omgang at se tiden an, men det er over de sidste dage blevet meget tydeligt, at Danmark formentlig bliver ramt af et omfattende smitteudbrud, hvor det ikke er muligt at gennemføre en indsamling. Det er vi kede af, da Landsindsamlingen betyder rigtig meget for Kræftens Bekæmpelse, siger Jesper Fisker.

Han understreger, at det ikke kun handler om økonomi, men at Landsindsamlingen med over 26.000 indsamlere og 3.000 frivillige bag også viser en kæmpe opbakning til de kræftsyge. Og Kræftens Bekæmpelse vil være ked af, hvis opbakningen skal mangle i år.

Læs mere om, hvordan Kræftens Bekæmpelse forholder sig til coronavirus:

Nye retningslinjer for at begrænse smitte med coronavirus

2

Kommentarer

Ingrid Marie Lorentzen

Ingrid Marie Lorentzen Er  Landsindsamlingen den 29. marts d.å aflyst eller ikke? "Det er tvivlsomt om den kan afholdes" er Jesper Fisker citeret for at sige. "Beslutningen kan Kræftens Bekæmpelse ikke træffe alene" siger direktøren videre. Der skal holdes møde på fredag kan man forstå.
Betyder det at vi først får besked efter fredag eller?
Vi sidder med hvervede indsamlere, aftale med bank, aftaler med udleveringssteder, aftaler om lokaler, aktiverede distriktledere, aftaler om interviews til lokale aviser, aftaler om lokale events,  materialerne er leveret  og så videre og så videre. Det er ikke kun en snæver kreds indenfor Kræftens Bekæmpelse, der har krav på hurtigst muligt at få at vide, om Landsindsamlingen er aflyst. Vi samarbejder jo med lokalsamfundet bredt.
Træf nu venligst den nødvendige afgørelse. Det er dybt skuffende, at I har holdt os hen så længe.

10. marts 2020 22:26

Stine Lynghard

Stine Lynghard
Kære Ingrid Marie, jeg er helt enig med dig i, at det er en frustrerende situation. Vi vil meget gerne give dig et klart svar, men vi er - som dig - udfordret af, at situationen med smittespredningen af coronavirus udvikler sig hurtigt. Ingen af os har prøvet noget lignende før, og vi kæmper lige nu for at finde den løsning, der er bedst for kræftpatienter og pårørende. Som det fremgår af vores artikel om sagen, anser vi det ikke for særligt sandsynligt, at vi kommer til at afholde Landsindsamlingen som planlagt den 29. marts.

Lige nu er det vores håb, at det er muligt at flytte Landsindsamlingen til senere på året. Vi arbejder på en afklaring hurtigst muligt, men vi er nødt til at koordinere med både myndigheder og andre organisationer, således at vi kan komme med en samlet udmelding om sagen.   

Indtil da håber jeg, at du vil bære over med os og den noget usikre situation. Vi skynder os alt, hvad vi kan, med at finde den bedste løsning.

Mange hilsner Stine, sekretariatet i Forening & Frivillige

11. marts 2020 11:31