Luk

Kræftens Bekæmpelses årsrapport er ude: Læs om et begivenhedsrigt år

Nu udkommer Kræftens Bekæmpelses årsrapport som optakt til repræsentantskabsmødet i Kolding den 25.-26. maj. I årsrapporten kan man læse om nogle af de mange resultater, som Kræftens Bekæmpelse har opnået i 2018 inden for forskning, forebyggelse og patientstøtte.

Kræftens Bekæmpelses årsrapport 2018

Kræftens Bekæmpelses årsrapport 2018

I 2018 fyldte Kræftens Bekæmpelse 90 år og fejrede jubilæet med en række aktiviteter og nye initiativer. Især er det værd at bemærke, at vi oplevede en markant voksende tilslutning til Røgfri Fremtid. Og fra politisk hold blev det besluttet at tilbyde gratis HPV-vaccine til drenge, som Kræftens Bekæmpelse har anbefalet. Med Knæk Cancer-støtte blev der oprettet to nye nationale forskningscentre, og vi lancerede app’en ’Sammenholdet’ til kræftpatienter og pårørende. 

I årsrapporten kan man også læse evalueringen af de 2020-mål, Kræftens Bekæmpelse ambitiøst satte i værk for fem år siden. Med målene har vi som forening arbejdet for at mindske risikoen for kræft og for at sikre, at alle danskere får hjælp og adgang til de bedste behandlingsmuligheder. 

Vigtig forskning
Kræftens Bekæmpelse er involveret i kræftforskning, fra de første opdagelser bliver gjort, og til de nye tiltag kommer patienterne til gode. 62 pct. af Kræftens Bekæmpelses midler går til forskning, og i årsrapporten for 2018 kan man læse meget mere om nogle af de vigtigste forskningsresultater.

- Med befolkningens støtte til sagen og vores forening er vi i stand til at forske og være med til at sætte den nationale og internationale forskningsdagsorden. Det er jeg både stolt over og meget taknemmelig for, siger administrerende direktør Jesper Fisker.

Ny formand og direktør
I 2018 fik Kræftens Bekæmpelse nye kræfter på de øverste poster. Efter flere års kyndig ledelse af direktør Leif Vestergaard Pedersen og formand Dorthe Crüger fik Kræftens Bekæmpelse både en ny formand, Helen Bernt Andersen, og Jesper Fisker som ny direktør.

Jesper Fisker satte i slutningen af 2018 et strategiarbejde i gang, der skal være med til at forme retning for Kræftens Bekæmpelses arbejde frem mod 2025. Han har desuden sat bæredygtighed og åbenhed på dagsordenen, og som noget nyt fremgår direktørens årsløn i årsrapporten for 2018.

Årsrapporten kan bestilles hos Kræftens Bekæmpelse på 35 25 75 40 eller hentes på www.cancer.dk/regnskaber.