Luk

Kræmmermarked til fordel for kræftsagen

Takket være en ihærdig frivilligindsats blev Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Herning vist frem for tusindvis af loppeentusiaster, da butikken havde en stand på Danmarks største indendørs kræmmermarked i Herning Messecenter.

13. december 2023
Lone Kindberg
Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik viste sit genbrugsguld frem på Danmarks største kræmmermarked i Herning Messecenter. Foto: Kenneth Johansson

Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik viste sit genbrugsguld frem på Danmarks største kræmmermarked i Herning Messecenter. Foto: Kenneth Johansson

-  Vi havde en rigtig god dag og omsatte for 5.300 kr., lyder det stolt fra Kenneth Johansson, distriktschef for Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Herning.

Det flotte beløb referer til den omsætning, som genbrugsbutikken opnåede ved deltagelsen på Danmarks største indendørs kræmmermarked, som fandt sted i Herning Messecenter forrige weekend. Og set i lyset af, at over 400 loppestande lokkede med nostalgiske loppefund og retrovarer, er de 5.300 kr. et ganske tilfredsstillende beløb at ende op med.

Kræftens Bekæmpelse fik solgt en masse porcelæn, isenkram, julepynt og legetøj på kræmmermarkedet. Foto: Kenneth Johansson.

Kræftens Bekæmpelse fik solgt en masse porcelæn, isenkram, julepynt og legetøj på kræmmermarkedet. Foto: Kenneth Johansson.

Vigtig eksponering
En ting er dog det flotte resultat, noget andet er al den eksponering, som butikken fik på dagen, hvor mere end 8.000 loppeentusiaster kom fra nær og fjern i jagten på at gøre et godt genbrugskup.

-  Den synlighed vi får ved at vise vores genbrugsvarer frem er mindst lige så vigtig som selve omsætningen. Vi får gjort opmærksom på, at Kræftens Bekæmpelse har genbrugsbutikker og får samtidig fortalt, at vi rent faktisk også har en butik her i Herning. Og så skal man ikke undervurdere værdien i, at vi markedsfører os overfor folk, som er i markedet for lige netop genbrug, fortæller Kenneth.

Eskild er vild med genbrug og var med som frivillig på kræmmermarkedet. Foto: Kenneth Johanssson

Eskild er vild med genbrug og var med som frivillig på kræmmermarkedet. Foto: Kenneth Johansson

- Vi havde besøg af en masse lokale, som ikke vidste, at vi har en genbrugsbutik her i Herning og når man så fortæller dem, at vores butik ligger lige bag den gamle politistation på Nørregade, udbryder folk: ’nåååå der’. Så vi håber da, at de begynder at få øjnene op for butikken, tilføjer 79-årige Eskild Kjærhede, som var frivillig på loppestanden og som i øvrigt selv har en fortid som kræmmer.

Klimavenlige juleposer blev vist frem på kræmmermarkedet, da to stamkunder fa butikken i Aalborg, havde taget dem med som indløbsposer. Foto: Kenneth Johanssson

Klimavenlige juleposer blev vist frem på kræmmermarkedet, da to stamkunder fa butikken i Aalborg, havde taget dem med som indkøbsposer. Foto: Kenneth Johansson

Stamkunder med genbrugsposer
De mange tusinde besøgende på kræmmermarkedet, var dog ikke alle sammen fra Herning og omegn. Nogle var taget hele vejen fra Aalborg for at gå på skattejagt i et sandt mekka af retrovarer. To af dem viste sig at være stamkunder fra foreningens genbrugsbutik i Aalborg.

- De blev meget glade for og overraskede over at se, at Kræftens Bekæmpelse havde en stand. Men jeg blev mindst lige så glad for at se dem og de to stofposer, de viste frem. De er nemlig købt i vores butik i Aalborg og er syet af Bente, en af vores fantastiske frivillige, som lægger et stort arbejde i at sy dem ud af gamle juleduge, fortæller Kenneth.

Hvis der er mulighed for det, og opbakning fra de frivillige, er det bestemt ikke sidste gang at butikken deltager på det store kræmmermarked. Og Eskilds hjælp, den er til at regne med. 

- Der skal lyde en stor ros til de frivillige med deres hjælp og ikke mindst til Eskild, som lavede et kæmpe stykke arbejde med både at få sat standen op dagen i forvejen og med at pille den ned igen. Han har allerede tilkendegivet, at han gerne stiller op igen til næste år, fortæller Kenneth.

Har du lyst til at blive frivillig som Eskild, så kontakt Tune Friis på 40 26 16 16 eller skriv til ham på tf@cancer.dk