Luk

Landsindsamlingen - nu med mundbind

Landsindsamlingen den 16. august bliver på alle måder en anderledes oplevelse for de mange indsamlere, men også for de borgere der åbner døren for Kræftens Bekæmpelse. Der vil nemlig nu blive tilbudt mundbind til alle, der går på gaden og samler ind.

6. august 2020
Nille Gry Klinge, Forening & Frivillige

Beslutningen om at give indsamlerne muligheden for at tage mundbind på, kommer efter at Sundhedsstyrelsen i denne uge, er gået ud med en anbefaling om, at man bærer mundbind i bl.a. den offentlige transport, hvis det ikke er muligt at holde sikker afstand til sine medpassagerer.

Frivilligchef, Charlotte Gerhauge udtaler:

-Kræftens Bekæmpelse har truffet beslutningen om, at vores indsamlere får tilbudt mundbind, fordi vi som sygdomsbekæmpende forening har et særligt ansvar for at passe på både vores indsamlere og vores borgere. Vi håber på, at det bliver taget godt imod, siger Charlotte Gerhauge.

Foto Nille Gry Klinge. - En indsamler med mundbind på, og sprit i hånden

Udover at blive tilbudt mundbind vil alle indsamlere få håndsprit med på ruten, så de kan spritte hænder og indsamlingsbøtte af. Derudover vil de blive instrueret i at holde afstand og i det hele taget være påpasselige.

-Alt tyder på, at vores frivillige indsamlingsledere tager godt imod denne ekstra foranstaltning. Nu håber vi på, at borgerne vil støtte os, når vi kommer rundt, for vi har god brug for midlerne til patientstøtte, forskning og forebyggelse af kræft, siger Charlotte Gerhauge.

Er du forhindret i at deltage som indsamler den 16. august, er det i år muligt at indsamle digitalt på Facebook. Man skal bare melde sig til, så samler man ind via sin Facebook-profil.

Du kan melde dig til ved at klikke her