Luk

Loppemarked på parkeringsplads var en succes

Frivillige fra Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Aalborg holdt for nylig et loppemarked, som blev et tilløbsstykke for både private kræmmere og Aalborgensere, der var på jagt efter genbrugsguld.

25. september 2023
Lone Kindberg, Fundraising & Medlemmer
Parkeringspladsen udenfor Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Aalborg bliver en gang om året forvandlet til et stort loppemarked. Foto: Kenneth Johansson

Det er tidligt lørdag morgen, og bortset fra et par forbipasserende biler og lyden af fuglefløjt, er der er ikke meget aktivitet på Hattemagervej i Aalborg, da morgenfriske frivillige fra Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik gør klar til det årlige loppemarked på butikkens store parkeringsplads.

Mens nogle frivillige går i gang med at smøre rundstykker og lave kaffe til de voksne og saftevand til børnene, sætter andre frivillige borde op til butikkens egen loppestand og til de knap 25 private kræmmere, som, trods udsigten til regn, har meldt deres ankomst.

Flittige frivillige bemandede loppemarkedet. Fra venstre er det Bente Madsen, Gertrud Lauritzen, Jette Anthonsen, Keld Nielsen og Knud Andersen. Foto: Kenneth Johansson

Flittige frivillige bemandede loppemarkedet. Fra venstre er det Bente Madsen, Gertrud Lauritzen, Jette Anthonsen, Keld Nielsen og Knud Andersen. Foto: Kenneth Johansson

Et flot genbrugssalg
Da klokken nærmer sig 10, og loppemarkedet og genbrugsbutikken åbner, begynder genbrugsglade Aalborgensere så småt at lægge vejen forbi, og på de fire timer loppemarkedet og genbrugsbutikken holder åbent frem til kl. 14, er der godt gang i salget.

Alt fra bøger, glas, krukker, lamper og legetøj blev solgt fra butikkens loppestand, som flittige frivillige sørgede for at bemande, ligesom der også var godt gang i de andre loppestande. Genbrugsbutikken, som i dagens anledning havde 50 procent udsalg på møbler, var også velbesøgt.

 - Vores egen bod omsatte for i alt 1.396 kr. og omsætningen i butikken endte med at blive dobbelt så høj, som vores normale omsætning plejer at være på en almindelig lørdag. Og det til trods for, at alle møbler på dagen blev solgt til halv pris, lyder det begejstret fra Kenneth Johansson, distriktschef for butikken.

- Ja, vi havde et rigtigt fint salg. Og der var en dejlig, dejlig stemning. Det er altid så hyggeligt at være med, supplerer 78-årige Gertrud Lauritzen, som er frivillig i butikken og som har været med til at bemande butikkens loppestand alle årene. 

Udover den flotte omsætning, fik butikken også doneret en masse gode genbrugsvarer, da stadeholderne pakkede sammen. Varer, som er en sidegevinst ved at holde et loppemarked.

Trods varsel om heftig regn, var vejrguderne med loppemarkedet. Først kl. 14.30, da der var pakket sammen, væltede det med regn.

Trods varsel om heftig regn, var vejrguderne med loppemarkedet. Først kl. 14.30, da der var pakket sammen, væltede det ned med regn. Foto: Lone Kindberg

Et tilbagevendende loppemarked
Det er langt fra første gang, at genbrugsbutikken afholder et sådant loppemarked. Faktisk er det femte år i træk (med undtagelse af corona-året 2020) og for flere af kræmmerne, er det ligefrem blevet en årlig begivenhed, som de troligt deltager i.

- Vi havde flere gengangere i år, men også mange nye. Og fælles for dem alle er, at konceptet tiltaler dem, fortæller Kenneth Johansson og uddyber:

- For det første koster det ikke noget at deltage og for det andet kan man låne borde af os til sin bod. Og tidspunktet fra klokken 10-14, er til at overskue for det fleste. Og så får kræmmerne gratis morgenmad og kaffe og der er saftevand til de mindste. Vi forsøger at gøre det så nemt for deltagerne at være med, og vigtigst af alt, sørge for at de har en hyggelig dag.

Ros til de frivillige
Det glæder Kenneth Johansson at loppemarkedet igen i år blev en succes og at der var stor opbakning både blandt de private kræmmere, og de købelystne borgere, der kom forbi. Men særligt de frivillige får ros.

- De frivillige skal have stor ros, for at være tidligt oppe, sætte borde op, lave kaffe og saftevand, passe boden og ikke mindst hjælpe med at rydde op bagefter, men heldigvis hygger alle sig, fortæller Kenneth, som forventer at vende tilbage næste år med et lignende loppemarkedskoncept.

Er du interesseret i at blive frivillig i en af Kræftens Bekæmpelses 16 genbrugsbutikker? Kontakt projektleder Tune Friis på 40 26 16 16 eller skriv til ham på tf@cancer.dk