Luk

Mindre ulighed bliver pejlemærke for Kræftens Bekæmpelse

Fra 1. januar 2020 sætter Kræftens Bekæmpelse for alvor tryk på indsatsen mod social ulighed. 'Mindre ulighed i kræft’ er nemlig et af tre nye pejlemærker, som bliver præsenteret på repræsentantskabsmødet i weekenden.

Mænd spiller skak

Kræftens Bekæmpelse sætter særligt fokus på ulighed frem mod 2025. Foto: Colourbox.

- Pejlemærkerne er vores strategiske mål for de næste fem år. Det er områder, hvor vi ønsker at gøre en særlig indsats, og hvor vi vil gøre en forskel, siger Jesper Fisker, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Pejlemærkerne er vedtaget af Hovedbestyrelsen i Kræftens Bekæmpelse og skal fremlægges på repræsentantskabsmødet i weekenden den 25.-26. maj i Kolding.

- Indsatsen skal bestå af en række initiativer, som i løbet af året bliver samlet i et program, forklarer han.

Kræftens Bekæmpelse har allerede taget hul på indsatsen mod social ulighed med Navigatorprojektet, hvor socialt sårbare kræftpatienter kan få støtte af en frivillig navigator. I 2018 gik 20 mio. kr. fra Knæk Cancerindsamlingen til at etablere Dansk Forskningscenter for Lighed i Kræft.

Læs mere: Allan fik ekstra hjælp af en navigator i sit kræftforløb

For nyligt lancerede Kræftens Bekæmpelse ideen om en alliance – et samarbejde mellem diverse organisationer på sundhedsområdet, som kan komme med ideer til, hvordan vi kan modarbejde den sociale ulighed i kræft.

- Flere organisationer har givet udtryk for deres interesse, og dem vil vi snart invitere til et møde, så vi kan komme i gang, siger Jesper Fisker.

De to øvrige pejlemærker for Kræftens Bekæmpelse frem til 2025 er ’Et skridt foran kræft’ og ’Ingen skal stå alene med kræft’.

Baggrund: Der er forskel på rig og fattig, når det gælder kræft