Luk

Nu er det igen muligt at tage fysiske kurser

Vil du gerne have konkrete redskaber til frivilligledelse, patientstøtte og formandskab? Så kan du tilmelde dig efterårets kommende kurser, der igen afholdes fysisk.

11. august 2021
Bianca Korintha Kragesand Fuglsang, Frivillig Indsats
Hjerte formet af bogsider

Frivillige fra hele landet kan igen tilmelde sig fysiske kurser i Kræftens Bekæmpelse. Med genåbningen kan vi nemlig igen mødes, og det betyder, at der kan afholdes kurser i kræftrådgivningerne landet over.

Under hele coronasituationen har Kræftens Bekæmpelse fulgt sundhedsmyndighedernes retningslinjer, og det betød blandt andet, at vi var nødt til at aflyse eller omlægge vores populære kurser: Formandskursus, Frivilligledelse og Patientstøttekursus. Nogle kurser blev med store succes omlagt til digitale kurser, mens andre som for eksempel Patientstøttekurset har måtte vente.

- Det sidste år har vi haft mange succesfulde digitale kurser, men det fysiske kursus har én altoverskyggende fordel, nemlig muligheden for direkte interaktion og netværk med deltagerne kursister - med alt, hvad det fører med sig af aktiviteter, påvirkninger og inspiration. Jeg kan som underviser fokusere på præcis det, der er interessant og relevant for kursisterne og vi har større mulighed for at tage udgangspunkt i deltagernes behov, siger Suzanne Bjerregaard, der er områdekonsulent og underviser på Frivilligledelseskurset

Hun tilføjer, at deltagerne bedre kan udveksle erfaringer og at der er større mulighed for at skabe netværk på et fysisk kursus.

Allerede nu er der lagt en lang række kurser op på frivillig.dk og underviserne er i fuld gang med at forberede spændende og lærerige dage. Kurserne vil naturligvis blive afholdt efter gældende restriktioner, og tilmelding vil foregå efter først til mølle princippet.

Stadig mulighed for digitale kurser

Men omlægningen af kurser til den digitale form under nedlukningen har også givet mange erfaringer, som Kræftens Bekæmpelse tager med ind i genåbningen.

- Vi har alle skullet tage skeen i den anden hånd over den sidste lange periode. Det har været udfordrende, men meget lærerigt at mødes på skærmen. Især er det imponerende, hvordan undervisere og deltagere på vores kurser har taget udfordringen op og er gået til det nye format med masser af gå-på-mod. Når Teams har drillet, er det blevet taget med et smil på læben og blevet brugt som en naturlig mulighed for den uformelle samtale, som også er en vigtig del af kurserne siger udviklingskonsulent Henriette Lynderup Kirkeskov.

Den store fleksibilitet og mulighed for et bredere udbud af mere emnespecifikke kurser har vist sig at være meget efterspurgte. Derfor vil der også fortsat blive afholdt digitale kurser.

Du kan holde dig opdateret på alle vores kurser og tilmelde dig her:

Find kurser

Har du ønsker til nye temaer for digitale kurser eller lyst til selv at være med til at udvikle nye kompetenceudviklende tilbud, er du meget velkommen til at skrive til udviklingskonsulent i Patientstøtte & Frivillig Indsats, Henriette Lynderup Kirkeskov på henlk@cancer.dk