Luk

Ny undersøgelse: Hvordan trives du som frivillig?

Det er vigtigt, at frivillige i Kræftens Bekæmpelse trives, og at rammerne for det frivillige arbejde er så gode som muligt. Derfor inviterer vi hvert tredje år frivillige til at deltage i en trivselsundersøgelse om det frivillige arbejde.

15. august 2023
KATINKA AGGER; PATIENTSTØTTE OG FRIVILLIG INDSATS
Tre frivillige står sammen i t-shirts fra Kræftens Bekæmpelse

I september vil 'faste' frivillige modtage en mail med link til et spørgeskema om trivslen i det frivillige arbejde. Foto: Kræftens Bekæmpelse

Er du glad for dit frivillige arbejde, og er du tilfreds med mængden af opgaver og den tid, du bruger på at være frivillig? Det er noget af det, som du bliver spurgt om i den kommende trivselsundersøgelse for frivillige, der finder sted i september.

Formålet med undersøgelsen er at gøre det endnu sjovere, nemmere og meningsfuldt at være frivillig, fortæller frivilligchef i Kræftens Bekæmpelse Maruska la Cour Mosegaard. Hun håber, at så mange som muligt vil deltage i undersøgelsen.

- Dine svar giver vigtig viden om, hvad frivillige i foreningen er tilfredse med, samt hvor der er behov for forbedringer og justeringer. Denne viden skal bruges til at skabe så gode rammer som muligt for jeres frivillige arbejde og trivsel, siger hun.

I september måned vil alle ’faste’ frivillige modtage en mail med et link til et spørgeskema. En fast frivillig er en frivillig, der er fast tilknyttet Kræftens Bekæmpelse i en længere eller kortere periode, f.eks. som medlem af en styregruppe, som bestyrelsesmedlem, som indsamlingsleder eller i en anden funktion.

Bedre muligheder for at støtte op
Udover spørgsmål om typen af frivilligt arbejde, alder og tidsforbrug, vil der også være spørgsmål om, hvordan samarbejdet med andre frivillige og ansatte i Kræftens Bekæmpelse opleves. Der vil ligeledes blive spurgt om, hvordan arbejdet med at rekruttere nye frivillige går. Ligesom der vil blive spurgt om, hvad der er svært, og hvad frivillige oplever at lykkes med.

- Undersøgelsen vil give os endnu bedre mulighed for at finde ud af, hvor der kan være behov for at støtte op for at forbedre trivslen, og om der skal kigges på f.eks. mængden af opgaver, siger Maruska la Cour Mosegaard.

Trivselsundersøgelsen blandt frivillige bliver normalt gennemført hvert tredje år, men på grund af corona har kadencen været lidt anderledes de sidste par år. Således blev trivselsundersøgelsen sidste gang gennemført i 2019, mens der under corona blev lavet en mindre undersøgelse for specifikt at se på, hvordan frivillige trivedes under nedlukningen, og om der var brug for at støtte på særlige måder.

- Vi glæder os til at modtage besvarelserne og håber, at så mange som muligt vil bruge tid på at gøre os alle sammen klogere på, hvordan det går med vores frivillige arbejde, siger Maruska la Cour Mosegaard.

1

Kommentarer

Merry Buch er helt ny og har ikke de store erfaringer endnu ...men føler absolut at vi som frivillige får den bedste supervision go behandling 

18. september 2023 12:38