Luk

Nye regler: Lettere at søge penge til lokalforening

Der stilles nu færre krav, når man søger penge til lokale aktiviteter. Desuden er grænsen for hvor mange basismidler, lokalforeninger kan søge, blevet sat op.

20. januar 2023
KATINKA AGGER, PATIENTSTØTTE & FRIVILLIG INDSATS

Det er blevet nemmere at søge penge, hvis I som lokalforening har et projekt eller en aktivitet, I gerne vil fortsætte med eller sætte i gang.

Kravene til at søge ’Kræftens Bekæmpelses pulje til lokale aktiviteter’ er nemlig blevet lempet, så I ikke længere skal have lokal medfinansiering fra f.eks. andre foreninger eller offentlige institutioner for at søge penge til et projekt eller en aktivitet.

Desuden kan I nu også søge puljen til allerede eksisterende projekter eller aktiviteter, som I gerne vil fortsætte med.

De øvrige krav til at søge er dog fortsat som før. Aktiviteten eller projektet skal have et udviklingssigte og have enten med oplysning, forebyggelse og/eller patientstøtte at gøre. Det er en betingelse, at det fremmer kræftsagen lokalt og styrker den lokale frivillige indsats. Og så skal det være i overensstemmelse med Kræftens Bekæmpelses overordnede mål og strategi.

Det ansøgte beløb kan normalt ikke være over 30.000 kroner.

Flere basismidler til økonomisk trængte
Økonomisk trængte lokalforeninger kan desuden søge om basismidler til drift at jeres forening, og her er der også gode nyheder. Grænsen for, hvor meget I kan søge om, er nemlig blevet sat op fra 10.000 til 15.000 kroner pr. år. 

Ordningen er især tiltænkt nystartede lokalforeninger og lokalforeninger med en lav kassebeholdning. Basismidlerne kan anvendes til driftsudgifter i forbindelse med lokalforeningsbestyrelsens arbejde eller opgaver, der knytter sig til de politiske indsatser vedtaget af repræsentantskabet.

Sådan søger I om penge
Gå ind under den gruppe, der hører til jeres lokalforening på frivillig.dk (husk, at I skal være logget ind). Under 'Praktisk information' finder I 'Økonomi og lokalforeningsregnskab'. Herunder finder I dokumentet ’Lokalforeningers økonomi – retningslinjer og ansøgningsskemaer’.

Som noget nyt rummer dette dokument både de generelle retningslinjer for lokalforeningernes økonomi og ansøgningsskemaer til Pulje for lokale aktiviteter samt til basismidler. Dokumentet skitserer også øvrige muligheder for at få finansiering til drift og aktiviteter i form af f.eks. lokal fundraising, eller midler fra kommunen.

I bør orientere jer i hele dokumentet, hvis I ønsker at søge om penge. Her finder I også flere detaljer om, hvilke andre krav, der følger med – bl.a. omkring regnskab – og hvad pengene ikke må bruges til.

Det kan desuden være en god idé at spørge jeres lokale områdekonsulent om vejledning undervejs, hvis I gerne vil søge penge fra puljen.

Der kan ansøges løbende hele året, og I kan forvente svar omkring en måned efter, I har ansøgt.

1

Kommentarer

Niels Øfjord

Niels Øfjord Vi søgte om midler til et projekt ifm. senfølger / motion i Juelsminde Lokalforening, da vi er blevet “skåret i” §18 midler. 
Vi manglede kr. 10.000 for at få det til at hænge sammen. 
Det var meget nemt at søge. 
Meget hurtig sagsbehandling. 
Tak for fin service. 

23. januar 2023 03:32