Luk

Over 47.000 frivillige støtter op om kræftsagen

Et stort tak til dig, som er frivillig! I 2017 var I til sammen mere end 47.000 frivillige i Kræftens Bekæmpelse, og jeres indsats svarede til cirka 974 fuldtidsstillinger. 

12. februar 2018
Maria Schmidt Myhlendorph, Frivilligindsats

Som frivillig i Kræftens Bekæmpelse gør du og andre hvert år en forskel for kræftsagen, blandt andet ved at hjælpe kræftramte og pårørende, arbejde politisk, samle penge ind, bringe forebyggelsesbudskaber ud til danskerne og ikke mindst sikre et stærkt, lokalt fundament. Den seneste opgørelse af den frivillige indsats i Kræftens Bekæmpelse viser, at der i 2017 var over 47.000 frivillige, der lægger så mange timer i det frivillige arbejde, at det svarer til cirka 974 fuldtidsstillinger.

I år har vi også kigget på de danskere, som bruger tid på kræftsagen uden at være deciderede frivillige. Tæller vi deltagere i Stafet For Livet og forskningsundersøgelser o.lign. med, er vi helt oppe på knap 175.000 danskere, som er engagerede i kræftsagen gennem Kræftens Bekæmpelse.

Afdelingschef i Frivilligindsats, Charlotte Gerhauge, er rigtig glad for denne udvikling: ”Det er helt fantastisk, at så mange danskere støtter op om kræftsagen. Det betyder, at vi kan gøre en endnu større indsats for, at flere kan leve et liv uden kræft, og for at hjælpe de, som er berørt af kræft.”

For yderligere information, kontakt Frivilligindsats, Kræftens Bekæmpelses afdeling for frivillige: frivillig@cancer.dk.