Luk

Prøv de helt nye De 7 tegn aktiviteter

Vær med til at sætte fokus på De 7 tegn med helt nye aktiviteter, der på en underholdende måde kan skabe gode snakke om symptomer på kræft og lægesøgning. Alle materialer er klar til bestilling nu.

4. maj 2018
Julie H. Mortensen, De 7 tegn



Aktiviteterne gør oplysning underholdende gennem en De 7 tegn quiz-udflugt, De 7 tegn Twister og De 7 tegn Backgammon. Med aktiviteterne kan I sætte gang i snakken om symptomer på kræft gennem leg og spil. Til De 7 tegn quiz-udflugten skal quizdeltagerne på jagt efter skilte med svar på quizzen - og gør dem på den måde klogere på de syv mest almindelige tegn på kræft. De 7 tegn Twister spillet aktiverer hele kroppen, og det gælder om at kunne placere hænder og fødder på de rigtige tegn uden at miste balancen. Over et spil De 7 tegn Backgammon kan I sætte gang i snakken om symptomer på kræft, samtidig med at der dystes om, at få brikkerne først i mål.


Aktiviteterne egner sig godt til Stafet For Livet, netop fordi de kombinerer oplysning og underholdning, og fordi de inviterer til at stafetdeltagerne er sammen om at spille og quizze. De egner sig også til andre lokale events – f.eks. kan De 7 tegn Twister spillet tiltrække opmærksom til en stand på et lokalt marked, og interesserede kan tage på quiz-udflugt på det lokale torv.


I kan bestille materialerne i en samlet pakke, der særlig er oplagt til Stafet For Livet, eller enkeltvis afhængigt af hvad I har brug for. Ligesom de allerede eksisterende De 7 tegn materialer også stadigvæk kan bestilles, som de plejer (kampagnepakker, foldere, balloner, plakater mv.). Det kan være en god idé, at lokalforeninger og stafetter i samme områder koordinerer, så materialerne kan genbruges i forskellige lokale sammenhænge. Materialerne kan bestilles i De 7 tegn-gruppen under ”Materialebestilling”.

Til Stafet For Livet er der også en skabelon til pressemeddelelse og tre Facebook-opslag, som alle ligger i De 7 tegn-gruppen og i alle Stafet For Livet-grupper under ”Praktisk information”.

Vi håber, at rigtig mange af jer har lyst til at bruge materialerne og arbejde med formidling af De 7 tegn på en anderledes og sjov måde – både til Stafet For Livet og til andre lokale arrangementer.

Hvis I har spørgsmål til materialerne eller andet, er I altid velkomne til at kontakte projektmedarbejder Julie Hedegaard Mortensen (jum@cancer.dk / 35 25 76 86).

Denne artikel er en del af FrivilligNyt, maj 2018