Luk

En stor dag for de tre frivillige kræfter bag Stafet for Livet i Gribskov

Det var en stor dag, da Ruth Nielsen, Anne Laursen og Kirsten Nielsen var med bysbarnet Pálina inde på Statens Museum for Kunst i København. De skulle nemlig ind og se Pálina blive hyldet, som vinder i OmSorgs landsdækkende tegnekonkurrence, hvor Pálina har tegnet sin mormor Sigrún med en ballon i hånden. Temaet var ”Tegn noget der gør dig glad når du er ked af det” – og det var hér Pálina tegnede sin mormor.

4. december 2018
Didder Oppermann, Patient- & Pårørendestøtte

Ruth Nielsen, Anne Laursen og Kirsten Nielsen, Stafet For Livet Gribskov

Her bliver den flotte tegning afsløret. På billedet står Pálina, hendes mormor Sigrún Pálina og områdechef Per Bøge.

Mormor er fighter på Stafet for Livet i Gribskov

Pálina tegnede tegningen i sommer på Stafet for Livet i Gribskov, hvor hendes mormor er fighter. Og det var en dag hvor Ruth, Anne og Kirsten også var med, og hvor de til deres store glæde så at det summede af liv i deres oplysningstelt. De er tre meget engagerede i stafetten – sammen med over 120 frivillige – og deltager som henholdsvis formand for stafetten, tovholder på oplysningsteltet og tovholder på tegnekonkurrencen.

Alle tre har en meget smittende entusiasme og glimt i øjet, da de sidder sammen og er klar til interviewet på Statens Museum for Kunst. Som Ruth siger med et stort smil på læben, og med andre grinede ved sin side: ”Vi skal jo lave et eller andet, vi er pensionister!”

Vi blev så glade, da de fandt en vinder fra Gribskov

Anne var så heldig, at hun talte med Pálinas mor Sólveig i sommer.

"Jeg talte med moderen, da Pálina lige havde afleveret tegningen til os i teltet, og hun sagde, at hun havde tegnet sin mormor med den gule ballon", forklarer Anne.

Anne har været frivillig i 30 år og været med i 10 sæsoner, og synes stadig det er en fantastisk sag at støtte. Hun har desværre selv mistet flere familiemedlemmer til kræftsygdommen.

"Vi blev så glade, da vi fandt ud af, at det var en fra Gribskov, der havde vundet. Vi er alle fra byen, og det er så fantastisk. Man føler det er så specielt. Vi er kommet her i dag for at vise vores støtte til børnehaven og dele oplevelsen med alle de andre", supplerer Kirsten.

Et godt år

"Årets stafet i Gribskov var fantastisk god i år og med over 1000 deltagere og oplysningsteltet med børneaktiviteter fungerede rigtig godt. Vi havde Lego, brætspil og rigtig mange børn i teltet. Sidste år havde vi historielæsning, men det fungerer ikke helt så godt. Brætspil er meget bedre. Den lokale boghandler betalte for, at hans medhjælper kom forbi og spillede med børnene. Det var virkelig en god ide", fortæller Ruth.

I år tog de tegnekonkurrencen med ind i teltet som et nyt element, og det fungerede rigtig godt.

Vi vil jo gerne forny os, så det var så hyggeligt at se børnene tegne, siger Kirsten.

Det er en stor gave at være frivillig

Stafetten i Gribskov er en gave at være med i for de tre frivillige kvinder. Anne har været med lige fra starten:

"Det er så hyggeligt og givende, og folk er positive og ingen har sure miner. Man ser højst nogen der er kede af det. Jeg var til gymnastik i Ramløse og spurgte halbestyreren, om vi ikke skulle lave en stafet. Pludselig sad vi 13-14 omkring et bord, og siden da er vi vokset til over 120 frivillige. Det er en stor gave at være med, men vi skal også snart til at tænke på et generationsskifte og få flere yngre med", opfordrer Anne.

De tre kvinder siger tak for interviewet og forsvinder glade og smilende ind i en stor gruppe af børn. De glæder sig sammen med børnene – til tryl, latter, smil og masser af musik.

Læs historien med Pálina og hendes mormor her