Luk

Se foredrag om stråleterapi på din computer

Omkring halvdelen af alle kræftpatienter får på et tidspunkt i deres sygdomsforløb behov for strålebehandling. Bliv klogere på stråleterapi i et foredrag, som du kan se på din computer.

23. august 2019
OPDATERET 19. SEPTEMBER 2019, FORENING & FRIVILLIGE

Strålebehandling påvirker kræftcellernes arvemateriale, så de enten dør eller holder op med at dele sig. På den måde er det muligt at helbrede eller begrænse spredningen af kræft. Foto: Varian.

Halvdelen af alle kræftpatienter vil på et tidspunkt i deres sygdomsforløb få brug for strålebehandling. Behandling med stråler gives nogle gange som eneste behandling, andre gange som supplement til operation, enten før eller efter, eller til andre former for kræftbehandling.

Du kan blive klogere på stråleterapien, når forskere og klinikere fra det nationale forskningscenter DCCC Stråleterapi i et foredrag fortæller om behandlingsformer, biologi og bivirkninger. Du kan også høre, hvordan patienter oplever et strålebehandlingsforløb og lære mere om fysikken bag behandlingen. Under foredraget er det muligt at sende spørgsmål ind, som udvælges og stilles til oplægsholderne.

Læs mere om program og oplægsholdere her.

OPDATERING: Foredraget blev sendt live torsdag den 29. august, men hvis du gik glip af det, kan du se det på Danish Comprehensive Cancer Centers hjemmeside.