Luk

Seks nye videoer om røgfri arbejdstid

Den første af i alt seks videoer med fokus på røgfri arbejdstid er nu lagt på Røgfri Fremtids Facebook. I kan som frivillige dele videoen – og de næste fem – på jeres sociale medier og være med til at sætte fokus på området.

6. oktober 2022
Camilla Freltoft Junge, Forebyggelse

Seks nye videoer skal sætte fokus på røgfri arbejdstid ud fra lokalpolitikers perspektiv. I løbet af de kommende uger bliver videoerne lagt ud på Røgfri Fremtids Facebook, og den første er netop blevet offentliggjort.

Håbet er, at frivillige vil være med til at dele videoerne i jeres netværk og på lokalforeningernes sociale medier. På den måde kan vi påvirke lokalpolitikere og andre kommunale beslutningstagere til at træffe beslutning om røgfri arbejdstid i kommunen. Samtidig kan beslutningstagere i private virksomheder blive inspireret af kommunernes erfaringer med røgfri arbejdstid.

Tre ud af fire kommuner har allerede indført eller har truffet beslutning om at indføre røgfri arbejdstid, og det kan være en hjælp for de medarbejdere, der gerne vil holde op med at ryge.

 - Mange medarbejdere ser en mulighed for at holde op med at ryge i forbindelse med røgfri arbejdstid. Det er positivt, siger Jan Thorbøll Andersen, der er formand for Udvalget for Sundhed og Omsorg i Mariagerfjord Kommune.

Det kan du gøre som frivillig
To af videoerne bliver lanceret på Røgfri Fremtids Facebook i denne uge, og derefter bliver de efterfølgende fire videoer lagt ud drypvis i de efterfølgende uger.

I kan hjælpe ved at dele videoerne på f.eks. jeres lokalforeningens Facebookside, på Facebooksider med bygrupper eller på LinkedIn og Twitter, hvis I bruger disse medier.

I kan opfordre jeres lokalpolitikere til at dele jeres opslag med videoerne, så de gode erfaringer med røgfri arbejdstid i kommunerne kan komme ud og leve. I kan også tagge lokalpolitikere i de opslag, I laver.

I kan se den første video nederst i artiklen eller her på Røgfri Fremtids Facebookside. I kan vælge at følge Røgfri Fremtid på Facebook, hvis I ikke gør det i forvejen. Så er det lettere at følge med i, hvornår der kommer nye videoer.  

Hvordan oplever medarbejdere røgfri arbejdstid?
Videoerne stiller skrapt på typiske spørgsmål som stilles, når røgfri arbejdstid skal indføres og fremhæver pointer og svar fra fire lokalpolitikere, som har erfaring med at indføre røgfri arbejdstid i Brøndby, Køge, Mariagerfjord og Vesthimmerland Kommune. Spørgsmålene handler om:

  • Hvordan oplever medarbejdere røgfri arbejdstid?
  • Bliver røgfri arbejdstid overholdt?
  • Gør røgfri arbejdstid det svært at rekruttere medarbejdere?
  • Opstår der en overvågningskultur blandt medarbejderne pga. røgfri arbejdstid?
  • En opsamlingsvideo med svar på de ovenstående fire spørgsmål
  • Gode råd til andre kommuner som ønsker at indføre røgfri arbejdstid

Gevinster ved røgfri arbejdstid

  • Færre medarbejdere begynder at ryge
  • Støtte til medarbejdere, der ønsker at stoppe med at ryge
  • Et sundere arbejdsmiljø med et styrket fællesskab
  • Medarbejdere er rollemodeller over for borgere

I kan også læse mere om røgfri arbejdstid på www.cancer.dk/roegfriarbejdstid

 

2

Kommentarer

Lena Klausen

Lena Klausen Odsherred Kommune indførte røgfri skole- og arbejdstid fra 1/1 2021

8. oktober 2022 22:17

Katinka Agger

Katinka Agger @Lena Klausen: Supergodt arbejde :-)

11. oktober 2022 13:56