Luk

Senfølger som tema på stafetterne: Idékatalog og materialer er klar

Et idékatalog med forslag til, hvordan stafferne kan sætte fokus på senfølger efter kræft, ligger klar. Der er forslag til kommunikation, aktiviteter og materialer.

19. april 2023
SIGNE HØJGAARD; PATIENTSTØTTE & FRIVILLIG INDSATS
Et postkort med senfølger

Blandt materialerne er postkort om senfølger, som man kan bestille til årets stafet. Illustration: Kræftens Bekæmpelse

Efter input fra frivillige er der udarbejdet et helt idékatalog smækfyldt med ideer til, hvordan frivillige kan sætte fokus på senfølger efter kræft til Stafet For Livet.

Der er blandt andet forslag til Facebook-opslag og skabeloner til pressemeddelelser. Og der er udarbejdet en quiz om senfølger, som kan bruges til at skabe opmærksomhed om senfølger og til at gå i dialog med deltagerne på stafetterne om, hvad senfølger kan være.

Der er også ideer til aktiviteter, som sætter fokus på udbredte senfølger som træthed, også kaldet fatigue, og føleforstyrrelser som følge af nerveskader.

Større viden og bedre hjælp
Derudover kan der bestilles postkort, bannere og pjecer, hvilket også fremgår af idékataloget. Grundet forsinket produktion kan banneret dog først bestilles i uge 17.

- Vi håber, at der er mange, som har lyst til at lave aktiviteter om senfølger. Formålet er at få åbnet for en dialog om senfølger og spredt viden om, hvad senfølger er, og hvor mange mennesker, der i dag har senfølger efter kræft, siger sundhedsfaglig konsulent i Kræftens Bekæmpelse Katrine Ridder Brøndum.

Her finder du inspirationspakken
Inspirationskatalog, materialer og bilag er lagt på Frivllig.dk i Stafet-for-livet-gruppen under Viden om sundhed og kræft. (Kig efter Senfølger på listen over materialer).

- Det er oplagt, at man som frivillig på en stafet laver et samarbejde med sin lokalforening, så vi sammen på tværs af foreningen får sat fokus på, at ingen skal stå alene med senfølger efter kræft, siger Katrine Ridder Brøndum.

Hun opfordrer også til, at man som stafetformand eller VOSK-tovholder tager fat i sin stafetkonsulent for at få hjælp og mere information. Derudover er man også velkommen til at kontakte Katrine Ridder Brøndum direkte pr. mail: krb@cancer.dk