Luk

Apoteker og frivillige fortæller om HPV-vaccination

HPV-ugen nærmer sig. Igen i år sætter apoteker flere steder i landet sammen med Kræftens Bekæmpelse HPV-vaccination på dagsordenen i uge 35. I nogle kommuner er der nemlig stadig for få, der bliver vaccineret.

13. august 2022
Julie Hedegaard Mortensen, Forebyggelse & Oplysning
Ansat på apotek fortæller om HPV-vaccine

I uge 35 er der HPV-uge, hvor frivillige og apoteker oplyser om HPV-vaccination.

59 apoteker og omkring 20 lokalforeninger slutter i år op om HPV-ugen, der sætter fokus på HPV-vaccination. Det er fjerde år i træk, at HPV-ugen løber af stablen. I de foregående år har indsatsen været en stor succes blandt både Kræftens Bekæmpelses frivillige og de apoteker, der har været med.

I dag er 8 ud 10 piger på 13-14 år færdigvaccinerede mod HPV, og 9 ud af 10 har fået første stik. Selvom det går rigtig godt med tilslutningen til HPV-vaccination, er der flere steder i landet, hvor flere drenge og piger med fordel kunne blive HPV-vaccineret og derigennem beskyttet mod kræft, der skyldes HPV. 

Det er især kommuner på Sjælland, hvor tilslutningen til HPV-vaccination ligger under landsgennemsnittet.

Ansatte på apotek fortæller om HPV-vaccine

På Sjælland er tilslutningen til HPV-vaccinen stadig lavere end landsgennemsnittet. Derfor er der stadig brug for oplysning.

En af de kommuner er Vordingborg Kommune. Her er Kræftens Bekæmpelses lokalforening gået sammen med Vordingborg Apotek om et informationsarrangement.

- Ved at snakke med forældre og dele informationsmateriale ud håber jeg, at vi kan hjælpe flere piger og drenge i Vordingborg til at blive beskyttet mod kræft, som skyldes HPV, fortæller Dorte Aagesen, formand for Kræftens Bekæmpelse i Vordingborg.

Du kan stadig nå at være med
Har du lyst til at være med til at sætte fokus på HPV-vaccination i uge 35, kan det stadig nås. Kontakt dit lokale apotek og spørg om de vil være med. Alle materialer om HPV-vaccination kan bestilles på frivillig.dk i gruppen ’Stop HPV – bliv vaccineret’ under ’Materialebestilling’.

Spørgsmål til HPV-ugen kan rettes til Julie Mortensen på jum@cancer.dk eller 35 25 76 86.