Luk

Støt unge med kræft: Strik lune strømper

Hvis du elsker at strikke og gerne vil hjælpe unge med kræft, så vil 'Ung kræft' blive glad for din hjælp. Der skal nemlig laves nogle særlige velkomstpakker, som skal give unge nyttig viden om kræft og lidt at lune sig på i en svær tid.
Strikketøj

Ung kræft håber, der kommer gang i strikkepindene over det ganske land. Foto: Colourbox

Siden 2017 har Ung kræft uddelt velkomstpakker til unge med kræft. Velkomstpakken, som også bliver kaldt for ’et kram i en pose’, skal gøre en forskel for de unge, der får konstateret kræft.

Målet er, at alle 15-39-årige kræftpatienter skal have en pakke i hånden, når de får stillet en kræftdiagnose. Pakkerne skal være en støtte på et tidspunkt, hvor den unge er allermest sårbar og fortumlet. De skal være med til at sikre, at alle får at vide, hvor de kan finde andre unge med kræft.

I dag uddeler Ung kræft velkomstpakker på 67 hospitalsafdelinger landet over. Som noget nyt ønsker Ung kræft at putte et par lune, hjemmestrikkede strømper i velkomstpakken.

En personlig gave
Udover at det er dejligt med varme strømper, vil Ung kræft vise, at man kan gøre en forskel for unge med kræft på mange måder, bl.a. ved at strikke:

- Vi ved, at der findes mange dygtige strikkeentusiaster rundt omkring i landet. Vi håber, at vi med dette projekt kan engagere nogle af dem og vise, at de med garn, tid og strikkepinde kan være med til at gøre en forskel for unge med kræft, siger Signe Thydal, projektleder i Ung kræft.

For 27-årige Casper Frydenlund Tørnblad ville det have betydet meget at modtage et par hjemmestrikkede strømper. Han fik selv konstateret kræft i skjoldbruskkirtlen i 2018.

- Jeg er fan af varme strømper og gerne med en masse farver. Hvis det var mig, som fik dem, ville jeg blive glad. Strømperne vil give mig en følelse af, at der er nogen, som tænker på mig. Det synes jeg er virkelig fint, fortæller Casper Frydenlund Tørnblad.

Store i størrelsen
De hjemmestrikkede strømper bliver lagt i Ung kræfts velkomstpakker med en lille hilsen, hvor man kan læse, at strømperne er strikket af frivillige.

- Vi tager imod alle hjemmestrikkede strømper – uanset farve og garntype. Det vigtigste er, at de kan passes af både unge mænd og kvinder, lyder det fra Signe Thydal.

Ung kræft har brug for 1.400 par strømper, som altså meget gerne må være store i størrelsen, så alle kan passe dem. Man er meget velkommen til at sende strømper eller kontakte Ung kræft for mere information på tlf. 35 25 74 72 eller mail ungkraeft@cancer.dk.

Strømper kan sendes til:

Kræftens Bekæmpelse, Strandboulevarden 49, 2100 København Ø

Att.: Ung kræft