Luk

Tag solkampagnens mange aktiviteter med ud i dit lokalområde

Vær med til at skabe sunde solvaner for landets børnehavebørn under Den lokale soluge i maj. Tag kontakt til din lokale børnehave og lav aftale om at holde Soltema. Du kan også bestille en Skyggehyggepakke og tage de tre solråd skygge, solhat og solcreme med til sommerens stafetter, lokale sundhedsdage, kræmmermarkeder, Grundlovsdage, spejderlejre eller hvad der måtte røre sig i dit lokalområde.

2. april 2024
Trine Skovlund Bentzen, Forebyggelse

Om sommeren tilbringer danske børn mange timer under åben himmel på legepladser, og i sandkasser når de er i børnehave. Det er rigtig dejligt, men børn er særligt udsatte, fordi deres hud er sart og stadig er under udvikling. Derfor er det ekstra vigtigt med solbeskyttelse. Gode solvaner grundlægges også i barndommen, så det er bare at komme i gang.

Derfor kan du være med til at beskytte landets børnehavebørn mod solens farlige stråler, når Den lokale soluge i år løber af stablen med fælles startskud i maj – i uge 20.

Som frivillig kan du være med til at bidrage til sunde solvaner i landets institutioner og forebyggelse af hudkræft ved at kontakte børnehaver og lave aftaler om at holde Soltema under Den lokale soluge.

I 2022 og 2023 nåede vi ud til op mod 30.000 børn til Den lokale soluge, hvilket er rekord mange – og det er kun takket være det kæmpestore frivillige engagement, så vi ser frem til at gentage succesen. 

Vi har igen i år fået produceret og pakket 1000 Soltemapakker, der snart er klar til at komme med ud i landets institutioner!

Bestil soltemapakker og spred budskabet
Årets soltemapakker er altså pakket og klar, vi mangler bare lige at få en masse lækre Matas solprodukter til vores lager. Så snart vi har sagerne i hus, hos Thomas og Mikkel på lageret i Greve, åbner vi op for bestillinger. Vi satser på midten af uge 15 (april).

Den eksakte dato, guide til bestilling af materialer, idépapir til hvad man kan sige når man kontakter institutioner, og andre væsentlige informationer, oplyses i gruppen.

Det er også i gruppen Soltemapakkerne bestilles. De kan bestilles til de institutioner, du har lavet aftaler med. Så anmod om medlemskab, så får du adgang inden for cirka to dage.

Under fanen ’Materialebestilling’ findes pakken, der er gratis og tilgængelig, så længe lager haves. Der er, til en start, et maks på 15 pakker pr. frivillig, så flest mulig får mulighed for at deltage.

Tag under alle omstændigheder fat i de lokale børnehaver
Hvis institutionerne foretrækker selv at afholde Soltema eller du ikke har alverdens tid, men stadig gerne vil give en hånd med, kan I lave en aftale om, at du bestiller en solpakke på vegne af institutionen - f.eks. med levering direkte til dem.  

Fra starten af maj kan institutioner også selv bestille en soltemapakke fra Kræftens Bekæmpelses webshop. Men det er stadig helt afgørende, at institutionerne kender til Den lokale soluge og muligheden for at deltage. Derfor er der brug for, at du som frivillig kontakter de lokale institutioner og er med til at sprede budskabet.

Lav en skyggestand til sommerens events og stafetter 
Hvis du gerne vil sætte god solbeskyttelse på dagsordenen til dit lokale arrangement, så bliv medlem af gruppen ’Skyggestande og events’. Her kan du læse mere og bestille den lækre Skyggehyggepakke, der indeholder alt fra solcreme, til uv-perler, solquizzer og en masse andet. I pakken er der også en udførlig vejledning til, hvordan du kan lave en god skyggestand. Vejledningen findes også i frivillig.dk-gruppen under fanen ’Praktisk information’.

Hvis du gerne vil til et mindre arrangement, er det også muligt at bestille løse materialer, f.eks. små solcremeprøver, plakater, brochurer, quizzer og farveblyanter.

Du kan f.eks. skabe opmærksomhed og dialog over et par sol-quizzer, lidt flotte gule kuglepenne, en stak brochurer og nogle af de små solcremer til uddeling. Det kan også være, at du helst vil lave et uv-perle armbåndsværksted (husk saks) og have et par store dunke solcreme til rådighed, hvor folk selv kan tage en håndfuld. Det er helt op til dig og hvilken type arrangement, der er tale om.

Der findes også en masse flotte udlånsmaterialer, der kan gøre dit arrangement helt særligt – f.eks. en gul ladcykel, parasoller og duge til bordene.

Det hele findes i gruppen ’Skyggestande og events’, så bliv medlem i dag.

Kontakt og mere info
Følg med i de to solgrupper ’Den lokale soluge’ og ’Skyggestande og events’ på frivillig.dk (bemærk, at du skal være logget ind på frivillig.dk for at se grupperne, som du derefter kan anmode om at blive medlem af).

Du kan også gå ind på Solkampagnens hjemmeside for at få viden om alt fra skoldninger til solbeskyttelse.

Skriv til sol@cancer.dk med spørgsmål og kommentarer.