Luk

Vær med til at beskytte de små mod solens stråler

Vær med til at skabe sunde solvaner for landets børnehavebørn under Den lokale soluge i maj. Tag kontakt til din lokale børnehave og lav aftale om at holde Soltema i uge 21 og frem.

2. marts 2023
Trine Skovlund Bentzen, Forebyggelse

OBS: Grundet leveringsproblemer er artiklen blevet rettet med ny dato for bestilling af solpakken. Se markering med kursiv længere nede i artiklen. Bemærk at dette også påvirker instituionernes egne bestillinger via webshoppen. Få mere info i gruppen 'Den lokale soluge' her på frivillig.dk.

 

Vær med til at beskytte landets børnehavebørn mod solens farlige stråler, når Den lokale soluge i år løber af stablen med fælles startskud i uge 21.

Som frivillige kan I nemlig være med til at bidrage til sunde solvaner i landets institutioner og forebyggelse af hudkræft ved at tage kontakt til børneinstitutioner og lave aftaler om at holde Soltema i institutionerne under Den lokale soluge.

Børn er meget udendørs og er særligt udsatte – derfor er det vigtigt at sætte ind tidligt, også fordi gode solvaner grundlægges i barndommen.

I 2022 nåede vi ud til op mod 30.000 børn, hvilket er ny rekord - og vi ser frem til at gentage succesen. Vi har nemlig igen i år 1000 soltemapakker, der er klar til at komme med jer frivillige ud i landets institutioner.

Solkampagnens soltemapakke til institutioner indeholder materialer, som kan anvendes til at lære børn om sund adfærd i solen.

Bestil soltemapakker og spred budskabet
Som frivillige kan I bestille soltemapakker via frivillig.dk til de institutioner I har lavet aftaler med. Herefter kan I tage ud og afholde Soltema i de lokale institutioner. 

Hvis institutionerne foretrækker selv at afholde Soltema, kan I i stedet lave en aftale om, at I bestiller en solpakke på vegne af institutionen - f.eks. med levering direkte til institutionen.

I finder soltemapakken her på frivillig.dk, i gruppen ’Den lokale soluge’ – anmod om medlemskab, så får I adgang inden for cirka to dage.

Under fanen ’Materialebestilling’ finder I pakken, der er gratis og tilgængelig så længe lager haves. Der er, til en start, et maks på 15 pakker pr. frivillig, så flest muligt får mulighed for at deltage.

I kan bestille pakkerne fra starten af maj her på frivillig.dk – den eksakte dato, og andre væsentlige informationer, oplyses i gruppen. Tjek også Solkampagnens hjemmeside. Husk at lave en aftale med institutionen, inden I bestiller pakker, så flest muligt pakker kommer ud og bliver brugt.  

Tag under alle omstændigheder fat i de lokale børnehaver
Igen i år er det også en mulighed, at børnehaverne selv afholder Soltema og bestiller en soltemapakke via webshoppen.

Men det er stadig helt afgørende, at institutionerne kender til Den lokale soluge og kender muligheden for at deltage. Derfor er der brug for, at I som frivillige kontakter de lokale institutioner og er med til at sprede budskabet.

I kan finde diverse guides til, hvordan I kan tage kontakt samt en skabelon til en pressemeddelelse og meget andet her på frivillig.dk, i gruppen ’Den lokale soluge’.

Kontakt og mere info
Følg med i de to solgrupper ’Den lokale soluge’ og ’Skyggestande og events’ på frivillig.dk og tjek Solkampagnens hjemmeside , for viden om alt fra skoldninger til solbeskyttelse.

Skriv til sol@cancer.dk med spørgsmål og kommentarer, og mød os og sig hej på Repræsentantskabsmødet i maj.