Luk

Velbesøgt forkælelsesaften for kræftramte og deres pårørende

Blandt levende lys, til lyden af live blues musik og med tapas på tallerkenen kunne 50 kræftramte og deres pårørende få en hyggeligt aften, da Slagelse lokalforening inviterede til forkælelsesaften.

4. januar 2023
Af Rikke Steenbech, Patientstøtte og Frivillig Indsats

På programmet var blandt andet et foredrag om senfølger. Foto: Lisbeth Østergaard

Lokalforeningen i Slagelse bød indenfor til et arrangement, hvor socialt samvær og hygge var i højsædet, og takket være lokalforeningens samarbejde med kommunen blev pladserne revet væk. I samarbejde med Slagelse Kommune fik lokalforeningen stablet et arrangement på benene, der først og fremmest handlede om socialt samvær.

- Deltagerne blev glade, og det er jo det vigtigste. De fik en pause fra det hele, hvor de kunne høre musik, foredrag og spise noget god mad sammen, siger Abdel Sabri, der er formand for lokalforeningen i Slagelse. Alle udgifter til mad, oplægsholder og livemusik blev finansieret af §18 midler.

Socialt arrangement i Slagelse blev stablet på benene takket være samarbejde med kommunen. Foto: Lisbeth Østergaard

En målrettet indsats
Der blev hurtigt rift om pladserne til arrangementet, som blev revet væk på to dage. Det kan ifølge Abdel Sabri i høj grad skyldes hans samarbejde med Slagelse Kommune, som sørgede for at invitationen ramte plet i forhold til målgruppen for arrangementet.

- Jeg kontaktede Sundhedskonsulenten i Slagelse Kommune, som stillede lokaler til rådighed og hjalp med at invitere borgere, der har været i et kræftrehabiliteringsforløb til arrangementet, og så startede lavinen. Vi fik 96 henvendelser og havde kun plads til 50, siger Abdel Sabri.

Den store interesse betød, at 46 deltagere måtte nøjes med en plads på ventelisten, men Abdel Sabri håber på at gentage arrangementet næste år, så dem der ikke nåede med i denne omgang også kan få glæde af arrangementet.

Personlig relation er vejen til samarbejde
Abdel Sabris samarbejde med Slagelse Kommune startede for næsten ni år siden, og han har et klart råd til andre lokalforeninger, som ønsker at starte et samarbejde med deres kommune.

-  De skal bare klø på. Det er den eneste vej, og det værste de kan få er nej. Det bedste er at møde op på kommunen og snakke med dem, fordi tingene går lettere, når man har en personlig relation til dem, man skal samarbejde med, siger Abdel Sabri.

Samarbejdet betyder, at Sundhedskonsulenten i Slagelse Kommune blandt andet hjælper med at oplyse patienter om de tilbud, som lokalforeningen laver. På den måde kan lokalforeningen nå ud til alle dem, der kan få glæde af arrangementer som dette.

3

Kommentarer

Inge Bech

Inge Bech Go ide til andre lokalforeninger

6. januar 2023 16:41

Inge Bech

Inge Bech Go ide til andre lokalforeninger

6. januar 2023 16:41

Susanne Ulk

Susanne Ulk Alletiders ide til efterfølgelse 

12. januar 2023 14:31