Luk

Vores genbrugsbutikker er åbne igen

Mandag den 1. marts slog Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutikker igen dørene op efter mere end to måneders nedlukning. Og takket være stor opbakning fra både de frivillige og ansatte, er butikkerne vendt tilbage med mere eller mindre ’normale’ åbningstider.

1. marts 2021
LONE KINDBERG, FUNDRAISING & MEDLEMMER

Genbrugsbutikkerne følger naturligvis myndighedernes anvisninger og er udstyret med alle de nødvendige værnemidler, så det er trygt at være der. Foto: Kim Steen Carlsen.

Årets første forårsdag bød på en genåbning af store dele af detailhandlen og dermed også Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutikker. Det vækker stor jubel blandt både ansatte og frivillige. I over to måneder har de nemlig trippet for at vende tilbage til butikkerne.  

- Vi har alle, frivillige medarbejdere som ansatte, glædet os virkelig meget til endelig at kunne åbne genbrugsbutikkerne igen efter nedlukningen lige inden juleferien. Det er næsten som en forsinket juleaften, når vi i dag får lov til at slå dørene op og igen kan møde alle vores søde kunder, som støtter butikkerne, udtaler Tune Friis, projektleder for Kræftens Bekæmpelses 15 genbrugsbutikker.

Tryghed i højsædet
Når Kræftens Bekæmpelse slår dørene op for genbrugsbutikkerne, sker det på en helt igennem kontrolleret og sundhedsmæssig forsvarlig måde. Ligesom ved den første genåbning sidste år følger butikkerne sundhedsmyndighedernes anvisninger og er udstyret med alle de nødvendige værnemidler, så det er trygt for både frivillige og for kunderne.

- Vi har tryghed i højsædet, og derfor sørger vi selvfølgelig for, at det er trygt at være i butikkerne for alle, både kunder og frivillige, så vi håber og tror, at der meget hurtigt kommer gang i salget igen, fortæller Tune.

Kø foran butikken i Roskilde mandag formiddag. Foto: Lars Jessen.

At der er behov for, at der hurtigt kommer gang i salget igen, er ikke nogen hemmelighed. Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutikker er nemlig ikke omfattet af regeringens økonomiske hjælpepakker, og de månedlange coronanedlukninger kommer derfor også til at gøre et massivt indhug i butikkernes årsomsætning og dermed i støtten til kræftsagen.

Derfor har genbrugsbutikkerne mere end nogensinde før brug for, at folk støtter dem ved at købe deres genbrug der.

Glæder sig til gensyn
Tove Outzen, som har været med som butiksfrivillig, lige siden de første butikker slog dørene op i 1991, håber også, at der hurtigt kommer gang i salget igen. For hende betyder det nemlig meget at kunne være med til at bidrage til Kræftens Bekæmpelse.

- Jeg synes bare, det er så postivt, at vi kan åbne igen, og jeg glæder mig til at få min dagligdag tilbage. Det bliver så rart at blive genforenet med kollegaerne og kunderne. Men det bliver især godt at kunne gøre en positiv forskel for kræftsagen igen, siger hun.

Da mange af de frivillige er i risikogruppen for at få corona, har nogle valgt først at komme tilbage til butikken, når de er blevet vaccineret. Alligevel er det lykkedes at få vagtplanen til at gå op, så genbrugsbutikkerne kan slå dørene op med mere eller mindre med ’normale’ åbningstider.

Læs mere om genbrugsbutikkerne og deres åbningstider

Butikkerne er klar til at slå dørene op igen. Foto: Kim Steen Carlsen.