Luk

"You næææver walk alone" på stafetten i Næstved

Det virkede næsten helt symbolsk, da et skybrud på Stafet for Livet i Næstved lørdag eftermiddag viste, at man skal igennem mange strabadser i et døgn som kræftramt. Fighterne kæmpede ufortrødent videre igennem regnmasserne, mens tilskuerne heppede opmuntrende til fra sidelinjen.

28. august 2018
Forening og Frivillige

Præsident for Kræftens Bekæmpelse, Lykke Friis, åbnede stafetten i Næstved med en brandtale, som var krydret med lokale slogans som ”You nææver walk alone”. Sloganet passede ualmindeligt godt på en dag, hvor fightere, pårørende og støtter gik sammen om at vise, at ingen skal stå alene med kræft.

Fighterne slap de gule balloner fri, da de havde gået den første runde med tambourkorpset i front.

For Henrik Michalsen er det altid åbningen af løbet, som giver mest gåsehud på armene. Han har i mange år været frivillig formand for Stafet for Livet i Næstved.

”Da jeg kaldte tambourkorpset ind, som skulle gå foran fighterne på den første runde omkring løbebanen, kunne jeg næsten stå og tude. Jeg vil bare så gerne vise fighterne, at de ikke er alene. Vi er der for dem”, siger Henrik Michaelsen.

Vellykket samarbejde mellem stafetten og lokalforeningen

I oplevelsesteltet midt på pladsen kan deltagerne få oplysning om alt fra rygestop og patientstøtteaktiviteter til alkoholkampagner og lokalforeningens aktiviteter i området.

Det er Amanda Millard, der står bag oplevelsesteltet. Hun er frivillig i lokalforeningen i Næstved, og samtidig er hun med i styregruppen for Stafet for Livet i Næstved. Ved at kombinere de to hatte, har hun været med til at sikre, at stafetten er blevet en vellykket platform for at få Kræftens Bekæmpelses budskaber ud til de mere end 3000 deltagere, som er med på årets stafet i Næstved.

Det er en vigtig pointe for Amanda, at teltet byder på oplevelser, da erfaringerne er, at informationen ikke trækker fulde huse, hvis den blot består af bannere og foldere. Hvis det bare er information og oplysning, så kommer folk ikke. Det skal være sjovt, siger Amanda.

Amanda Millard viser oplevelsesteltet.

Drinks uden alkohol

I oplevelsesteltet er der opstillet en bar, hvor to unge unge bartendere mixer alkoholfri drinks. Det er første gang, at de serverer drinks på den måde, og flere af gæsterne i baren foreslår dem at lave en forretning ud af konceptet.

Uden for teltet har Sundhedscentret i Næstved taget opstilling med deres promillebriller, som giver en oplevelse af at have en promille på 1.5. Med brillerne på skal man gå ud og ind imellem nogle kegler for at mærke, hvor ringe førligheden er, når man er fuld.

Jesper Fisker, direktør i Kræftens Bekæmpelse, må sande, at det ikke er helt let at gå lige med promillebrillerne på.

Underskrifter for en røgfri fremtid i Næstved

I oplevelsesteltet har Amanda som noget nyt lavet en underskriftindsamling, som skal bruges til at øge den lokalpolitiske indflydelse. På en planche kan de besøgende skrive under på, at de gerne vil have en røgfri fremtid i Næstved.

Efter stafetten vil Amanda sammen med sundhedscentret i Næstved overbringe underskrifterne til borgmesteren for at vise, at lokalbefolkningen bakker op om det røgfri budskab.

Det lykkes Amanda at indsamle underskrifter fra Lykke Fris, Jesper Fisker, en stor del af de forbipasserende og sågar fra Steve Bell fra American Cancer Society, som er kommet helt fra USA for at være med til stafetten i Næstved. Han er frivillig leder for stafetterne i USA og inspireret af den store entusiasme blandt fightere, pårørende og støtter i Næstved.

1

Kommentarer

Alice Nielsen

Alice Nielsen fantastisk. En fornøjelse at læse om jeres store arbejde

29. august 2018 10:01