Luk

Nyt fra HB: Røgfri Fremtid er fortsat en vigtig dagsorden

Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse har godkendt årsregnskabet for 2022. Desuden blev den vigtige indsats mod rygning taget op på sidste hovedbestyrelsesmøde, og der blev nikket til Forskningsårsrapporten, der giver indblik i, hvordan midlerne i vores forening bidrager til forskningen. Læs om højdepunkterne fra mødet her.

14. april 2023
KATINKA AGGER & Rikke Steenbech, PATIENTSTØTTE & FRIVILLIG INDSATS

Årsregnskab godkendt
Hovedbestyrelsen har nu godkendt årsregnskabet for 2022, og ligesom i det nyligt vedtagne budget for 2023 er det et regnskab, der bærer præg af de kriser, der påvirker økonomien generelt. Både krigen i Ukraine og den stigende inflation gør, at der i 2023 vil være et stort fokus på, at der er balance mellem indtægter og udgifter. . 

Tobaksforebyggelse er stadig vigtigt
På sidste møde drøftede hovedbestyrelsen også Kræftens Bekæmpelses fortsatte fokus på tobaksforebyggelse som en vigtig dagsorden. En ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen slår fast, at rygning stadig er årsag til flere dødsfald og sundhedsudgifter. På trods af, at en politisk handleplan mod børn og unges rygning fra 2019 nu er fuldt indfaset, er danskernes rygevaner stagneret. 

Regeringen har givet udtryk for politisk vilje til at håndtere problemet, men vi har stadig til gode at se konkret politisk handling. Kræftens Bekæmpelse peger på, at højere priser, røgfri arealer og systematisk henvisning til rådgivning om rygestop bør være en del af vejen frem mod en røg- og nikotinfri fremtid. 

Ny forskningsårsrapport giver indblik i resultater fra 2022
Om du har støttet Knæk Cancer, samlet ind til Landsindsamlingen eller på anden vis støttet vores forening, er du med til at finansiere forskning i forebyggelse af kræft, tidlig diagnostik og bedre behandling. Men det kan være indviklet at forstå, hvad pengene konkret bliver brugt til. 

Hovedbestyrelsen blev på sidste møde forelagt Kræftens Bekæmpelses Forskningsrapport fra 2022, der netop gør læseren klogere på initiativer og resultater fra forskningsområdet i 2022, og hvordan Kræftens Bekæmpelses forskningsmidler er blevet fordelt.  

Du kan læse Forskningsårsrapporten her.

Glæder sig til repræsentantskabsmødet
6. og 7. maj er der repræsentantskabsmøde i Kolding. Hovedbestyrelsen ser meget frem til at møde de delegerede og tage hul på et nyt arbejdsår i vores forening. 

Læs mere om repræsentantskabsmødet her.