Luk

Nyt holdningspapir om senfølger

Et nyt holdningspapir om senfølger efter kræft er vedtaget af hovedbestyrelsen og er nu klart til at blive brugt i det frivillige arbejde med senfølger.

29. marts 2023
SIGNE HØJGAARD; PATIENTSTØTTE & FRIVILLIG INDSATS
En illustration af en person med senfølger

Et nyt holdningspapir om senfølger efter kræft er netop udgivet. Illustration: Kræftens Bekæmpelse

Frivillige i Kræftens Bekæmpelse arbejder med senfølger i en lang række sammenhænge. Der er frivillige, som arrangerer foredrag og laver netværksgrupper og cafemøder om senfølger efter kræft. Der er frivillige, som arbejder for, at flere kræftoverlevere får den rette hjælp, hvis de bliver ramt af senfølger. Og i den kommende stafetsæson er senfølger et nyt tema for Stafet For Livet.

I denne uge er der blevet udgivet et helt nyt holdningspapir om senfølger efter kræft, som sætter en klar ramme for arbejdet med senfølger på tværs af foreningen.

Holdningspapiret giver et overblik over den væsentligste viden om senfølger, samt et overblik over Kræftens Bekæmpelses prioriterede mål i arbejdet med senfølger.

Holdningspapiret er blevet vedtaget af Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse den 25. januar og kan nu findes her på Cancer.dk.

Du kan også finde holdningspapiret på Frivillig.dk, hvor det ligger bag log in i gruppen ’Senfølger’.

Holdningspapiret om senfølger efter kræft er blevet udarbejdet i forlængelse af, at senfølger efter kræft er politisk fokus for Kræftens Bekæmpelses Lokalforeninger og Regionsudvalg fra 2022 til 2024.