Luk

Kom med til Demokratidage 2024

Er du frivillig i en lokalforening, et regionsudvalg eller i hovedbestyrelsen, og vil du være med til at få din lokale folketingspolitiker til at sætte fokus på kræftsagen? Så kom med til Demokratidage 2024.

22. april 2024
NINA LÆRKE BELT

Igen i år inviterer frivillige fra Kræftens Bekæmpelses folketingspolitikere fra deres lokalområde til kaffemøder. Det sker i løbet af to uger i september, når Kræftens Bekæmpelse afholder Demokratidage.
På møderne går frivillige fra lokalforeninger, regionsudvalg og hovedbestyrelse i dialog med folketingspolitikere og sætter kræftsagen på dagsordenen.  Demokratidage skydes i gang med en fælles kursusdag lørdag d. 14. september, og du kan allerede nu melde dig som interesseret på listen.

Hvem kan deltage?
Er du helt ny frivillig, eller har du været frivillig i mange år? Uanset din erfaring vil du kunne deltage i Demokratidage, så længe du er frivillig i en lokalforening, et regionsudvalg eller i hovedbestyrelsen. Møderne afholdes enten lokalt i de områder, hvor folketingspolitikerne er valgt, eller på Christiansborg. Det er oftest godt at være 2-3 deltagere til samme møde, og I bestemmer selv, hvilket lokalt valgt folketingsmedlem I ønsker at mødes med. Områdekontoret sørger for at hjælpe med koordineringen og kontakten til politikeren.  

Demokratidage skydes i gang med kursusdag
Som kick off inden dit kaffemøde med politikeren er du inviteret til en kursusdag, som afholdes på Kræftens Bekæmpelses hovedkontor i København lørdag d. 14. september.
Kursusdagen er for alle de frivillige, som skal mødes med en af deres lokale folketingspolitikere.

Sidste år var kursusdagen en stor succes, og igen i år har vi inviteret Özlem Cekic, som sætter gang i øvelser og brug af hjertefortællinger. Det bliver så godt.

Sådan tilmelder du dig
Du melder dig som interesseret ved at tilmelde dig kursusdagen her. Frist er den 3. juni.
I første omgang tale er der tale om en interessetilkendegivelse. I juni måned får du besked, om du har fået en plads. Vi forsøger at tilgodese en god fordeling mellem områder og mellem nye og tidligere deltagere.
Hvis du kommer langvejs fra, er der mulighed for overnatning fra fredag til lørdag. 
Hvis du ønsker at deltage i Demokratidagene og lige har nogle spørgsmål, så kontakt gerne din lokale områdekonsulent i Kræftens Bekæmpelse, som koordinerer indsatsen.

Frivillige mødtes med politiker Rasmus Horn på Christiansborg

Succes med første Demokratidage i 2023
Inspirationen til Demokratidagene kommer fra USA. Frivillige og medarbejdere fra Kræftens Bekæmpelse har tidligere været i USA, hvor amerikanske frivillige fra American Cancer Society mødes en gang om året med politikere i Washington fra deres egen delstat for at sætte fokus på kræftsagen.  

Demokratidage er udviklet, så de passer bedre til vores politiske forhold i Danmark. I 2023 blev de afholdt for første gang – og med stor succes. Vil du læse mere om, hvordan det hele forløb, kan du læse mere i denne nyhed.