Luk

Frivillig og tv-vært i Go' Morgen Danmark

En frivillig fra Kræftens Bekæmpelse var sammen med tv-værten Micki Cheng i Go’ Morgen Danmarks studie for at fortælle om at arbejde frivilligt. De opfordrede flere til at melde sig som frivillige.

16. august 2023
SIGNE HØJGAARD; PATIENTSTØTTE OG FRIVILLIG INDSATS
En mand og en kvinde

Tv-værten Micki Cheng (t.v.) har blandt andet været i praktik på Stafet For Livet Vordingborg, hvor Mathilde Mörke Isaksen er stafetformand. Foto: TV 2

Sygeplejerske Mathilde Mörke Isaksen og tv-vært Micki Cheng, der blandt andet er kendt fra Den Store Bagedyst, var onsdag i Go’ Morgen Danmark på TV 2 for at slå et slag for, at flere melder sig som frivillige.

De var inviteret i studiet i forbindelse med, at Kræftens Bekæmpelse har lanceret en kampagne for at få flere frivillige med i foreningen.

Fælles om at gøre en forskel
Som led i kampagnen har Micki Cheng været i praktik som frivillig i en genbrugsbutik, på Stafet For Livet og i en lokalforening. Micki Cheng har blandt andet været i praktik hos Mathilde Mörke Isaksen på Stafet For Livet Vordingborg, hvor hun er formand for stafetten.

Det er der kommet tre korte film ud af, som kan ses på Kræftens Bekæmpelses Facebook-side og på Frivillig.dk. (Husk at logge ind på Frivillig.dk, hvis du vil se alle film). 

TV 2s vært på Go’ Morgen Danmark Adam Duvå Hall spurgte blandt andet om, hvorfor Mathilde Mörke Isaksen er frivillig, og det havde hun flere grunde til:

- Rent praktisk set, så gør jeg det, fordi jeg gerne vil gøre en forskel. Det vil jeg gerne gøre for den enkelte, og det vil jeg også gerne gøre i det store hele, sagde stafet-formanden og fortsatte:

- Noget af det, der driver mig, er også fællesskabet, som vi får, når vi er i vores lille gruppe, der planlægger det her event. Men jeg gør det faktisk også, fordi jeg føler, at jeg udvikler mig  personligt i arbejdet, sagde Mathilde Mörke Isaksen og fortalte videre om, hvordan hun i sit frivillige arbejde får erfaringer, som hun også kan bruge i sit arbejde som sygeplejerske. Hun mener, at andre unge også kan bruge deres frivillige arbejde i andre sammenhænge.

- Jeg skriver det på cv’et. Mit (frivillige, red.) arbejde er at være projektleder. Jeg leder en gruppe frivillige, hvor jeg koordinerer og uddelegerer. Men det gør jeg jo også i mit arbejde som sygeplejerske. På den måde giver det mig rigtig god erfaring, som jeg tager med videre. For en kommende arbejdsgiver viser det, at jeg er dedikeret og engageret. Men også, at jeg er villig til at give en del af mig selv i det arbejde jeg udfører, sagde hun i Go’ Morgen Danmark.

Dedikation og holdånd
Fællesnævnerne for det frivillige arbejde i Kræftens Bekæmpelse er dedikation, holdånd og team spirit, lød det fra tv-værten Micki Cheng, da han blev spurgt om, hvordan det var at være i praktik som frivillig.

- Man møder nogle mennesker, hvor man er i samme båd. Man har et fælles mål om at gøre noget godt for nogle andre, og så gør man det bare. Tiden den flyver simpelthen afsted. Jeg var sammen med Mathilde i 14 timer til stafetten, tror jeg. Men det føltes som halvanden, fordi det bare gik så stærkt, fortalte den kendte tv-vært, der blandt andet har været vært på 'Ultras sorte kageshow' på DR.

Fra både Mathilde Isaksen og Micki Cheng var budskabet, at det nytter at være frivillig, og at der er mange måder, man kan engagere sig på.

Frivillighed skal være sjovt
Selvom de begge ved, at det kan synes svært at finde den ekstra tid, understregede de, at man sagtens kan bidrage ved blot at være frivillig et par gange om året, og at det vigtigste ved frivilligt arbejde er, at det skal være sjovt.

- Det vigtigste budskab er, at man forpligter sig ikke mere, end man har lyst til. Man kan gå ind i det på den måde, man har lyst til at gå ind i det på. Lige præcist frivilligt arbejde skal være sjovt, og man skal være glad, og man skal trives i det. Det er ligesom det, der skal drive én, lød det fra Mathilde Mörke Isaksen.

Find hele indslaget på TV 2 Play her. (Kræver login)