Luk

Vil du være med til at forebygge kræft gennem Solkampagnen?

Snart sætter frivillige fokus på de mindste børns solvaner under Den lokale soluge. Men du kan også være med til at forebygge kræft gennem en af de andre aktiviteter i Solkampagnen.

23. marts 2023
Trine Skovlund Bentzen, Forebyggelse & Katinka Agger, Frivillig Indsats

Snart titter solen frem igen, og så bliver det også tid til at finde de gode solvaner frem. Som frivillig kan du være med til at forebygge kræft ved at udbrede kendskabet til, hvordan man kan undgå at udsætte sig for solens skadelige stråler. Det meste hudkræft kan nemlig forebygges med god adfærd i solen.

I maj løber Den lokale soluge af stablen, og mange frivillige har allerede taget kontakt til lokale børnehaver for at hjælpe dem med at sætte fokus på solbeskyttelse. Men der er også mange andre muligheder for at blive en del af Kræftens Bekæmpelses solkampagne i tiden, der kommer.

Du kan for eksempel være med til at sende skolebørnene godt og solsikkert afsted på ferie. Du kan sætte fokus på solbeskyttelse ved Stafet For Livet og andre events over sommeren med Solkampagnens mange fede materialer – fra helt nye, farverige parasoller til ’Skyggehyggepakker’ – og så kan du være med til at udbrede de tre solråd: Skygge, solhat og solcreme.

Send skolebørn på ferie med en sang
Som frivillig kan du være med til at understøtte en ny tradition, når landets skolebørn sendes afsted på sommerferie den 23. juni. På mange skoler synger man nemlig ’Feriesangen’ på den sidste skoledag, men vi har digtet et ekstra vers til den kendte sang, og det vers handler netop om de tre solråd.

Du kan følge med på frivillig.dk i gruppen ’Skyggestande og events’ og høre mere om, hvordan du kan være med til at udbrede sangen. Husk at du skal logge ind på frivillig.dk og tilmelde dig gruppen for at få adgang.

Du kan også finde sangtekster og karaokeversion på Solkampagnens hjemmeside.

Hvis du som frivillig deltager på Repræsentantskabsmødet, kan du høre mere om sangen, når Solkampagnen fortæller om indsatsen.  

De tre solråd på årets stafetter og events
Som frivillig kan du også sætte fokus på god solbeskyttelse med de tre solråd på årets stafetter og sommerens events. Er du frivillig på Stafet For Livet, kan du bestille en gratis ’Skyggehyggepakke’ via din lokale stafetgruppe.

Alle frivillige kan også bestille pakken via gruppen ’Skyggestande og events’ her på frivillig.dk. Pakken indeholder alt, hvad man drømmer om, når man skal ud til et større arrangement – lige fra uv-perler til sollotion. 

Husk at du skal logge ind på frivillig.dk og tilmelde dig grupperne for at få adgang.

Husk UV-app’en og solcykler
Husk også, at du altid kan bruge appen ’UV-indeks’ til en snak om hudtyper og til at vise, hvad det aktuelle uv-indeks ligger på. Hvis det ligger på over tre, er solbeskyttelse nemlig tilrådeligt.

Du kan selvfølgelig også bestille løse materialer og udlånsmaterialer her på frivillig.dk – bl.a. en flot solcykel og spritnye parasoller, så det passer til netop jeres stafet eller lokale arrangement.

Kontakt og mere info
Følg med i de to solgrupper ’Den lokale soluge’ og ’Skyggestande og events’ på frivillig.dk og tjek Solkampagnens hjemmeside for viden om alt fra skoldninger til solbeskyttelse.

Du kan også skrive til sol@cancer.dk med spørgsmål og kommentarer, og så kan du møde os på Repræsentantskabsmødet i maj.