Luk

Røgfri Fremtid, Stop HPV og træning i kræftpolitisk arbejde - On demand

Målgruppe

Kurset henvender sig til frivillige, som ønsker at arbejde med Røgfri fremtid Stop HPV – stop livmoderhalskræft, såvel politisk som gennem aktiviteter.

Som frivillig er du med til at arbejde med at forebygge kræft. En Røgfri Fremtid og Stop HPV – stop livmoderhalskræft er vigtige indsatser i at nå dette mål.

Du spiller en vigtig rolle i arbejdet med at påvirke politikere og andre aktører lokalt og regionalt.

Det kan eksempelvis være at sikre lokale samarbejdsaftaler eller gå i dialog med kommunen om at indføre røgfri skoletid på kommunens skoler.

For at udbrede viden om HPV-vaccination lokalt, og herigennem øge tilslutningen, kan du som frivillig f.eks. planlægge og afholde informationsmøder for forældre, uddele informationsmaterialer og opfordre kommunen til at bakke om op om, at flere piger i netop din kommune bliver HPV-vaccineret.

Kurset ’Røgfri Fremtid, Stop HPV og træning i kræftpolitisk arbejde’ klæder dig på til dette arbejde.

Kursets form

Kurset består af et online kursus og én kursusdag. Onlinekurset er forberedelse til kursusdagen og indholdet fra det bruges til dialog og øvelser på kursusdagen.

Du har allerede nu mulighed for gennemføre onlinekurset, som du finder på frivillig.dk under punktet Kurser og møder. Onlinekurset hedder Kursus i forebyggelse og kræftpolitisk arbejde.

 

Kurset giver dig

En introduktion til de aktuelle kampagner og indsatser omkring Røgfri Fremtid og HPV, samt praktisk viden om, hvordan din lokalforening eller stafet kan arbejde med materialerne og aktiviteterne.

Du får viden om, hvordan Kræftens Bekæmpelse arbejder politisk med indsatserne, og du får indblik i og redskaber til, hvordan I lokalt kan gribe det kræftpolitiske arbejde an.

Samtidig vil kurset give dig overblik over forebyggelsesindsatserne, hvor du kan finde materialer, samt hvilke muligheder der er for sparring med faglige medarbejder.

På kurset får alle mulighed for at få sparring om og arbejde med en handleplan for den indsats, I ønsker at igangsætte i jeres lokalforening eller på jeres stafet. Aktiviteterne på kurset varierer mellem oplæg, dialog, øvelser og sparring.

Vil du vide mere?

Se filmen ovenfor, hvor Fie Mølholt fortæller om sin oplevelse af at være på kursus.

Røgfri Fremtid, Stop HPV og træning i kræftpolitisk arbejde - On demand