Luk

Dét skal vi lave sammen her i 2024

Som frivillig i Kræftens Bekæmpelse er der masser at glæde sig til her i 2024. Få overblikket over årets events, indsamlinger, kampagner og de mange aktiviteter, der markerer vores foreningsliv.

11. januar 2024
KATINKA AGGER, PATIENTSTØTTE & FRIVILLIG INDSATS

Et nyt spændende frivillig-år ligger foran os, og der er masser af begivenheder at se frem til - lige fra kampagner og events til politiske møder, indsamlinger og masser af fællesskab. Ikke alle datoer er helt på plads endnu, og derfor vil mange flere begivenheder med sikkerhed vil komme til. Her er et overblik over frivillig-året 2024:

HELE ÅRET

Kom godt i gang med det nye år med en gåtur i det fri. Det nye initiativ ’Gå sammen i naturen’ er støttet af Friluftsrådet og handler om at skabe lokale gå-fællesskaber i hele Danmark. Der uddannes løbende lokale gå-værter som får ansvaret for deres egne lokale gå-grupper, hvor kræftpatienter, pårørende og andre interesserede mødes og går ture sammen i naturen. Projektet mangler frivillige lokale gåværter, så du kan også være med.  Læs mere her.

JANUAR

16. januar går årets første arvekampagne i gang med markedsføring på TV, på printmedier, sociale medier, diverse hjemmesider og på Kræftens Bekæmpelses egne kanaler og nyhedsbreve. Læs om årets første arvekampagne.

20. januar er der Frivilligtræf i Middelfart, hvor frivillige fra lokalforeningerne og Stafet For Livets styregrupper mødes. Det store fælles frivilligtræf afløser Kick-off for Stafet For Livet samt Lokalforeningskonferencen, og derfor kommer det også til at handle om samarbejde, og hvordan vi skaber gode resultater i flok. Læs mere om Frivilligtræf.

31. januar er der regionspolitisk formandsmøde. Her mødes formænd og næstformænd for regionsudvalgene. Læs mere om, hvem der sidder i regionsudvalgene

FEBRUAR

1. februar starter Støt Brysternes Gå foråret i møde-kampagne, som sætter fokus på motion og brystkræftsagen. I vinterens sidste måned kan du udfordre dig selv (og dem du kender) til at gå 8 x 5 kilometer inden den 1. marts. Det er gratis at deltage, og alle, der opretter en indsamling under kampagnen, modtager et par lyserøde Støt Brysterne-sportsstrømper som tak. Du kan allerede tilmelde dig nu til Gå foråret i møde.

10. februar fylder Kræftens Bekæmpelses Genbrugsbutik i Hillerød 10 år, og det bliver fejret på behørig vis. Læs mere om vores genbrugsbutikker her.

I februar går forberedelserne til Landsindsamlingen for alvor i gang. Hvis du er indsamlingsleder, vil du opleve at få information tilsendt løbende op mod selve Landsindsamlingen 7. april. Læs mere om Landsindsamlingen

MARTS

4. marts lancerer vi årets kampagne for screening for livmoderhalskræft, da mange kvinder glemmer deres forebyggende undersøgelse. Faktisk er det knap halvdelen af alle kvinder i 20’erne, der glemmer det. Læs mere om kampagnen her.

Fra 7.-20. marts kører kampagnen ’Tjek mærkerne’, der skal minde alle om, at få tjekket mistænkeligt udseende modermærker og opsøge læge, hvis der kan være tegn på kræft. Du kan læse mere om kampagnen her: Tjek mærkerne

Inden udgangen af marts skal lokalforeningerne have afholdt deres generalforsamlinger. Generalforsamlingen er en lokalforeningens øverste demokratiske myndighed. Det er her, medlemmerne har mulighed for at være med til at bestemme, hvordan lokalforeningen skal udvikle sig, hvem der skal vælges ind i bestyrelsen, og hvad der skal arbejdes med i det kommende år. Læs om afholdelse af generalforesamling.

APRIL

7. april er der Landsindsamling, hvor vi går vil på gaden og samler ind til kræftsagen landet over. Det tager kun 2-3 timer at samle omkring 1.000 kroner ind, så du kan gøre en stor forskel ved at investere få timer. Meld dig til Landsindsamlingen

15. til 26. april kan du som frivillig sælge lodder til for Bamselotteriet til fordel for 'Kræft er ikke for børn', der er Kræftens Bekæmpelses kampagne for børn og unge ramt af kræft. Lodderne kan dog allerede bestilles fra midt januar. Du kan dog selv bestemme, om provisionen fra salget af lodderne skal gå til 'Kræft er ikke for børn'-kampagnen – eller til f.eks. til en lokalforening, den lokale Stafet For Livet eller et tredje formål. Lodderne koster 40 kroner stykket, og man tjener 16 kroner for hvert solgt lod. Læs mere her.

MAJ

Fra den 1. maj kan du deltage i Pink Cup, der er Støt Brysternes landsdækkende velgørenhedsturnering til fordel for brystkræftsagen. Tilmeld din golfklub og arranger en hyggelig lyserød turnering for klubbens medlemmer på en valgfri dag fra 1. maj indtil 1. september – alle kan være uanset alder og køn. Du kan allerede nu tilmelde din golfklub nu. Tilmeld din klub til Pink Cup.

Fra starten af maj og frem til september er der Stafet For Livet landet over. Stafet For Livet er en holdaktivitet, hvor vi går eller løber sammen på en rute i op til et døgn. Vi fejrer livet og fællesskabet samtidig med, at vi samler ind til kræftsagen. Sidste år blev der afholdt 55 stafetter. Du kan løbende følge med og finde en stafet nær dig på stafetforlivet.dk og via de Facebook-sider, som mange af de lokale stafetter har oprettet.

I starten af maj lanceres en ny landsdækkende indsamling under navnet Musik For Livet, hvor der til alle typer musikarrangementer, koncerter og fællessang samles ind til arbejdet med børn og unge, der er ramt af kræft eller har sygdommen tæt på. Du kan læse mere her.

Fra 13.-17. maj (uge 20) er der Den lokale soluge, hvor frivillige bidrager til, at børnene i landets børnehaver lærer om god solbeskyttelse gennem leg og læring. Læs mere om solugen

Fra 14. maj til 10. juni vil du kunne støde på vores arvekampagne på tv, annoncer og på Kræftens Bekæmpelses egne kanaler. Hvis du som frivillig møder nogen, der har overvejelser om arv og testamente, så fortæl dem endelig, at de kan bestille arveguiden her og at vores arverådgivere sidder klar til at besvare spørgsmål på tlf. 35 25 77 70 eller mail arv@cancer.dk.  

25. og 26. maj er der repræsentantskabsmøde. Repræsentantskabet er Kræftens Bekæmpelses øverste myndighed, som fastsætter foreningens vedtægter og vælger hovedbestyrelsen. Det består af repræsentanter for lokalforeningerne, repræsentanter fra regionsudvalgene, medlemmerne af repræsentantskabets præsidium samt hovedbestyrelsens medlemmer. Du kan holde dig løbende orienteret om repræsentantskabsmødet her på frivillig.dk.

JUNI

I juni holdes der lokale fællesmøder i Region Syd, Region Hovedstaden og Region Nord. De er det årlige møde, hvor de tre politiske niveauer i hver region (lokalforeninger, regionsudvalg og hovedbestyrelse) samler op på repræsentantskabsmødet og drøfter aktuelle emner. Samtidigt fungerer mødet også som valgmøde til regionsudvalgene.

I juni afholdes der også lokalpolitiske formandsmøder. Hvis du er nysgerrig på vores forenings organisation, kan du læse mere her: Sådan er Kræftens Bekæmpelse organiseret

I juni er der som altid solkampagne. Igen i år kan frivillige være med til at udbrede Kræftens Bekæmpelses version af Feriesangen på folkeskolerne. Vi har nemlig digtet et ekstra vers om solbeskyttelse til den kendte sang. Læs mere om solkampagnen

JULI

I juli ligger meget frivilligarbejde stille, når de fleste holder sommerferie.

AUGUST

I august starter Stafet For Livet op igen efter sommerferie-pause i juli. Du er altid velkommen til at være med – som deltager eller frivillig. Find en stafet nær dig

august holdes der lokale fællesmøder i Region Sjælland og Region Midt. De er det årlige møde, hvor de tre politiske niveauer i hver region (lokalforeninger, regionsudvalg og hovedbestyrelse) samler op på repræsentantskabsmødet og drøfter aktuelle emner. Samtidigt fungerer mødet også som valgmøde til regionsudvalgene.

I slutningen af august holder Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Aalborg stort loppemarked på parkeringspladsen ved butikken. Kom og gør et fund. Læs mere om genbrugsbutikkerne.

SEPTEMBER

2. september er der igen regionspolitisk formandsmøde. Her mødes formænd og næstformænd for regionsudvalgene. Læs mere om, hvem der sidder i regionsudvalgene

8. september er der for femte år i træk Brysternes Motionsdag, hvor du kan gå eller løbe til fordel for brystkræftsagen. Du vælger selv længden på din rute, og du kan både deltage virtuelt (fra din egen eller en andens adresse) eller fra Charlottenlund Travbane. Tilmeld dig Brysternes Motionsdag.

14. september deltager Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Helsingør i Helsingørs klimauge med en genbrugsstand. Kom og støt op om den gode sag. Læs mere om genbrugsbutikkerne.

OKTOBER

5. oktober er der Lyserød Lørdag, hvor vi samler ind til brystkræftsagen med events over hele Danmark. Som frivillig på Lyserød Lørdag har du frie hænder til at lave sjove og anderledes aktiviteter i din by - eller du kan være med til at aktivere det lokale erhvervsliv. Se hvordan du kan være med.

19.-26. oktober (uge 43) er der Knæk Cancer, hvor du kan lave din egen indsamling, købe lysposer, deltage i lokale arrangementer - blandt andet i kræftrådgivningerne. Frivillige fra rådgivninger, lokalforeninger og Stafet For Livet arrangerer også lysceremonien 'Tænd et lys' flere steder i landet. På TV 2 går kendte og ukendte artister desuden på scenen i den gode sags tjeneste i 'Knæk Cancer – et show for sagen'. Læs mere om Knæk Cancer.

NOVEMBER

Fra 5. november til 2. december er der igen fokus på arv og testamente med markedsføring på tv, annoncer og på Kræftens Bekæmpelses egne kanaler. Er du frivillig, kan du hjælpe med at gøre opmærksom på muligheden for at testamentere til Kræftens Bekæmpelse, og informere om, at man kan bestille arveguiden her og at vores arverådgivere sidder klar til at besvare spørgsmål på tlf. 35 25 77 70 eller mail arv@cancer.dk.  

I løbet af november er der desuden politiske dialogmøder, og den årlige regionsudvalgs-konference finder sted 2. november. Hvis du er nysgerrig på vores forenings organisation, kan du læse mere her: Sådan er Kræftens Bekæmpelse organiseret

DECEMBER

I december er der altid masser af julestemning og julepynt at finde i Kræftens Bekæmpelses mange genbrugsbutikker landet over. Stik hovedet ind og få et godt tilbud. Der er også altid brug for flere frivillighænder i genbrugsbutikkerne. Læs mere om genbrugsbutikkerne

Desuden deltager Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Helsingør i Julemarked på Værftets Madmarked over to weekender i slut november/start december.