Luk

Forebyggelse

Fire ud af ti kræfttilfælde kan forebygges. Ved at få danskerne til at følge nogle konkrete råd kan vi hjælpe med at nedsætte risikoen for at få kræft. Forebyggelsesarbejdet for frivillige spænder bredt lige fra events på skoler og byfester til lokalpolitisk arbejde.

Alkoholkampagnen – Fuld af Liv

Vil du være med til at sætte forebyggelse af alkohol på dagsordenen i dit lokalområde på en sjov og anderledes måde? Så kan du bl.a. afholde undervisningsforløb eller afvikle morgenfester, festivaler og events. Med din hjælp vil vi bidrage til at udsætte alkoholdebuten, reducere alkoholindtaget og skabe en sundere alkoholkultur blandt unge i Danmark.

Symptomkampagnen – De 7 tegn

Som frivillig kan du hjælpe med at lære danskerne de vigtigste tegn på kræft og motivere til at gå til lægen i tide. Jo tidligere kræft opdages, jo bedre er muligheden for at overleve og få en mere skånsom behandling. Du spiller en vigtig rolle i at få det vigtige budskab ud gennem samtaler og ved at møde danskerne direkte. Du kan f.eks. uddele materialer, engagere virksomheder eller lave events.

Forebyggelse af tobak – Røgfri Fremtid

Rygning er den risikofaktor, som er skyld i flest tilfælde af kræft. Du kan involvere og engagere dig i kampen om at få et røgfrit Danmark på forskellige måder. Inden for partnerskabet Røgfri Fremtid kan du f.eks. starte en debat i lokalpressen, gå i dialog med de lokale politikere eller nye partnere samt sprede budskabet i dit netværk.

Det er lokalforeningerne, som står for denne indsats. Har du lyst til at engagere dig som frivillig indenfor Røgfri Fremtid, så tag kontakt til lokalforeningen i dit område: Kontakt lokalforening

Forebyggelse af tobak – Sundhedsformidler

Udover at bakke op om partnerskabet Røgfri Fremtid, kan du blive ung-til-ung sundhedsformidler, hvor du går i dialog med de unge om tobak, herunder både cigaretter og snus. Du kan holde events på ungdomsuddannelser og undervise de ældste elever i grundskolen. 

Opret en profil og log ind for at læse mere om sundhedsformidler indsatsen. Lyder det som noget for dig, kan du sende en ansøgning her: 
Bliv sundhedsformidler

Solkampagnen – Skru ned for solen ml 12 & 15

Kræft i huden er blevet den hyppigste kræftform i Danmark. Som frivillig kan du gøre en uundværlig indsats for at sprede Solkampagnens budskaber om solbeskyttelse og hjælpe med at forebygge, at flere rammes. Du kan være med i den lokale børnehave, på skyggestande og events landet over eller få din kommune til at blive solsikker ved at indføre en solpolitik.