Luk

Bliv frivillig for kampagnen De 7 tegn

Kampagnen De 7 tegn handler om at øge kendskabet til symptomer på kræft og få danskerne til at gå til lægen, hvis de oplever ét af dem.

Eller ring på 35 25 75 03

mandag-torsdag kl. 9-16 og fredag kl. 9-15

Hvad skal jeg lave?
Som frivillig kan du hjælpe med at lære danskerne de vigtigste tegn på kræft og motivere til at gå til lægen i tide. Du kan f.eks. sætte fokus på De 7 tegn ved at uddele materialer eller lave aktiviteter i dit lokalområde – f.eks. ved events i byen. Du kan også engagere virksomheder i at oplyse om De 7 tegn blandt medarbejderne eller samarbejde med din kommune om, hvordan de kan oplyse relevante målgrupper om tegn på kræft. 

Hvad får jeg ud af det?
Du spiller en vigtig rolle ved at få det vigtige budskab ud gennem samtaler og ved at møde danskerne direkte – og måske kan du være medvirkende til, at symptomer på sygdom bliver opdaget tidligt hos dem, du taler med. Jo tidligere kræft opdages, jo bedre er muligheden for at overleve og få en mere skånsom behandling.

Hvor lang tid tager det?
Arbejdet med De 7 tegn og oplysning om symptomer er evig aktuelt, og der er brug for løbende aktiviteter. Som frivillig kan du selv bestemme hvor ofte og hvornår på året, du arrangerer aktiviteter. Det kan være alt fra et par timer på den lokale genbrugsstation til etablerede samarbejder med virksomheder med flere besøg eller distribution af materiale.

Læs mere om kampagnen De 7 tegn