Luk

Bliv frivillig i Solkampagnen

Solkampagnen har fokus på at nedbringe antallet af tilfælde af kræft i huden gennem oplysning om fornuftig soladfærd – bl.a. ved at lære danskerne om de tre solråd: Skygge, solhat og solcreme.

Eller ring på 35 25 75 03

mandag-torsdag kl. 9-16 og fredag kl. 9-15

Hvad skal jeg lave?
Som frivillig kan du bl.a. tage ud til lokale børnehaver og afholde soltema i forbindelse med Den lokale soluge. Her fortæller du børnene om solbeskyttelse ved hjælp af sjove og lærerige materialer. Hvis du ikke har tid til selv at tage ud på besøg, kan du hjælpe ved at bestille materialer for institutionerne eller blot kontakte dem og fortælle at ugen findes.
Du kan også som frivillig opsætte en såkaldt ’skyggestand’ – en bod – på lokale kræmmermarkeder, festivaler og lignende og på den måde være med til at fortælle om solbeskyttelse. Solkampagnen tilbyder lån af borde, beachflag, sol-cykler og en ’Skyggehyggepakke’ med materialer til uddeling og aktiviteter.

Hvad får jeg ud af det?
Som frivillig kan du gøre en uundværlig indsats for at oplyse danskerne om god solbeskyttelse og hjælpe med at forebygge, at flere rammes af kræft i huden. Langt de fleste tilfælde af hudkræft kan nemlig forebygges, så det nytter at være med til at bidrage til en god adfærd i solen.

Hvor lang tid tager det?
Lige fra en time til 5-6 timer. Det afhænger helt af, hvad du har tid og overskud til - om du blot skal hjælpe en børneinstitution eller et lokalt arrangement ved at bestille nogle materialer til dem (evt. også aflevere dem), eller om du også skal du og afholde soltema i en børnehave eller ud med en solstand til en sundhedsdag på torvet.

Læs mere om Den lokale Soluge.