Luk

Bliv frivillig i Ung Kræft

I Ung Kræft mødes unge berørt af kræft i alderen 18-39 år. Der er både grupper for unge med kræft og efter kræft, og grupper for unge pårørende til en ung kræftpatient. Her kan de dele erfaringer, støtte og inspirere hinanden, og mest af alt være en del af et fællesskab med andre, der forstår deres situation.

Eller ring på 35 25 75 03

mandag-torsdag kl. 9-16 og fredag kl. 9-15

Hvad skal jeg lave?
Ung Kræfts hovedopgave er at sætte fokus på de særlige udfordringer og livsvilkår, der gør sig gældende når man er ung og har kræft tæt inde på livet – enten som patient eller pårørende. Hos Ung Kræft kan man engagere sig på tre forskellige måder:

  • Som frivillig i Ung Kræfts grupper for unge i et kræftforløb er du enten i et kræftforløb, eller du har været det. Sammen med andre skal du som gruppeleder arrangere sociale og faglige aktiviteter og skabe et mødested både online og fysisk for gruppens medlemmer.
  • Som frivillig i Ung Kræfts grupper for unge pårørende til unge i et kræftforløb er du selv pårørende eller efterlevende. Sammen med andre skal du som gruppeleder arrangere sociale og faglige aktiviteter og skabe et mødested både online og fysisk for gruppens medlemmer.
  • Som fortæller i vores Fortællerkorps bliver du uddannet til at formidle din egen kræfthistorie. Fortællerkorpset tager ud på uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser og hjælper med at nedbryde tabuer om det at være ung med kræft.

Hvad får jeg ud af det?
Som frivillig i Ung Kræft bliver du en del af et fællesskab, hvor vi sammen støtter, inspirerer og oplyser om, hvordan det er at være ung og berørt af kræft som enten patient eller pårørende. Derudover er du med til at skabe et uvurderligt mødested for medlemmerne af Ung Kræft. Opgaverne som frivillig gruppeleder er mangeartede, og du får derfor mulighed for at bruge dine kompetencer og ressourcer aktivt på at give andre en plads i et fællesskab.
Derudover tilbyder vi kompetenceudvikling i form af Ung Kræft-frivilligseminar og andre kurser i Kræftens Bekæmpelse.

Hvor lang tid tager det?
Som frivillig gruppeleder skal du regne med at bruge et par timer om ugen, men det kan variere. Som fortæller i Fortællerkorpset er du ude og fortælle minimum fire gange årligt, men du kan også bruge mere tid, hvis du har lyst.

Læs mere om Ung Kræft