Luk

Bliv frivillig i Røgfri fremtid (forebyggelse af tobak)

Rygning er den risikofaktor, der er skyld i flest tilfælde af kræft. Derfor arbejder Kræftens Bekæmpelse for at færre bliver afhængige af tobaksprodukter gennem indsatsen Røgfri Fremtid.

Eller ring på 35 25 75 03

mandag-torsdag kl. 9-16 og fredag kl. 9-15

Hvad skal jeg lave?
Hos Kræftens Bekæmpelse er det især lokalforeningerne, der lokalt arbejder for at skabe et røgfrit miljø i den enkelte kommune. Som frivillig i en lokalforening kan du f.eks. starte en debat i lokalpressen eller gå i dialog med de lokale politikere om at skabe røgfri arbejdstid i kommunen eller røgfri legepladser. Du kan også arbejde for at sikre, at din kommune har gode tilbud til dem, der gerne vil være røgfri. Og så kan du selvfølgelig sprede Røgfri Fremtids budskaber i dit eget netværk. 

Hvad får jeg ud af det?
Som frivillig i Kræftens Bekæmpelse får du politikernes lydhørhed, da vi er en troværdig og betydningsfuld forening. Du har mulighed blive klædt på til dialogen med politikerne gennem kurser og konsulentsparring. Ved at engagere dig i arbejdet, er du med til at forbygge, at nye generationer bliver afhængige af tobaksprodukter og bidrager samtidig til, at flere kan lægge cigaretterne på hylden. Du er med til at gøre en afgørende forskel for sundheden i din hjemkommune.

Hvor lang tid tager det?
Dit tidsforbrug tilpasses din kalender og dine præferencer, og typisk vil aktiviteterne komme lidt i bølger. De måneder, hvor der er størst aktivitet, kan du godt komme op på 8-10 timer om måneden, hvis du deltager i alle aktiviteter.