Luk

Bliv frivillig sundhedsformidler

Sundhedsformidlere er unge frivillige mellem 20 og 35 år, der tager ud på lokale skoler og ungdomsuddannelser for at drøfte rygning. På den måde er de med til støtte den politiske indsats Røgfri Fremtid. Sundhedsformidlere findes i flere af de store byer.

Eller ring på 35 25 75 03

mandag-torsdag kl. 9-16 og fredag kl. 9-15

Hvad skal jeg lave?
Som sundhedsformidler kan du arbejde for en røgfri fremtid ved at undervise på grundskoler og gå i dialog med eleverne om rygning på ungdomsuddannelser. I grundskolen planlægger og gennemfører du et inddragende undervisningsforløb. På ungdomsuddannelser har du en aktivitetsstand, hvor du med quizzer og sjove tiltag kommer i dialog med de unge.

Hvad får jeg ud af det?
Som frivillig sundhedsformidler får du den nyeste viden om tobaksforebyggelse og styrker dine formidlingsevner. Du får unge til at reflektere over rygning, styrker deres evne til at modstå tobak og hjælper dem med at skære ned og igangsætte rygestop. Du bliver en del af en gruppe unge frivillige, der sammen arbejder for, at færre børn og unge ryger. På den måde gør du en aktiv indsats for at forebygge kræft i samfundet.

Hvor lang tid tager det?
Som sundhedsformidler kommer du på et todages kursus, hvor du får baggrundsviden om rygning og værktøjer til opgaverne, inden du står ansigt til ansigt med eleverne i dialogen om rygning. Som udgangspunkt deltager du i minimum en undervisning eller event pr. måned. Events og undervisning ligger i skoletiden, og du skal typisk afsætte halvanden time pr. gang.