Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger landet over tilbyder en lang række aktiviteter og tilbud for kræftpatienter, pårørende og efterlevende – lige fra rådgivning, samtalegrupper, foredrag til kreative eller fysiske aktiviteter. Som frivillig er du med til at understøtte disse aktiviteter.
mandag-torsdag kl. 9-16 og fredag kl. 9-15
Hvad skal jeg lave?
Fordi kræftrådgivningerne har så mange forskellige tilbud, er der også mulighed for at engagere sig i mange forskellige typer frivilligt arbejde i en kræftrådgivning.
Hvad får jeg ud af det?
Som frivillig i en kræftrådgivning har du mulighed for at gøre en forskel for mennesker, der står i en sårbar situation som kræftpatient, pårørende eller efterlevende. Som værtfrivillig og praktisk frivillig er du med til at understøtte et hjemligt og hyggeligt miljø, så brugerne føler sig godt tilpas.
Som frivillig leder har du desuden mulighed for at deltage i et frivilligleder-kursus og et patient- og pårørendestøttekursus, og du vil modtage løbende sparring fra de ansatte i kræftrådgivningen.
Som gruppeleder for en samtalegruppe har du mulighed for at udvikle dig og få erfaring og viden indenfor området. Du får formaliseret supervision fra en ansat rådgiver samt løbende sparring fra de ansatte.
Hvor lang tid tager det?
Det afhænger af, hvilken frivilligopgave du kaster dig over, og for alle opgaverne gælder det, at dit tidsforbrug aftales individuelt. Som værtsfrivillig skal du dog regne med at bruge cirka fire timer ugentligt. Arbejdet som værtsfrivillig og praktisk frivillig varetages i dagtimerne i kræftrådgivningens åbningstid, mens de øvrige frivilligopgaver både kan varetages i dag- og aftentimerne.
Læs mere om kræftrådgivningerne
Der er også andre muligheder for at være frivillig i kræftrådgivningen, f.eks. hvor du trækker på en bestemt faglig baggrund. Kontakt din nærmeste kræftrådgivning for at høre nærmere.